HomeΕΛΛΑΔΑΔημόσιοι υπάλληλοι απέκλεισαν το Παρακαταθηκών και Δανείων για τα «κόκκινα» δάνειά τους

Δημόσιοι υπάλληλοι απέκλεισαν το Παρακαταθηκών και Δανείων για τα «κόκκινα» δάνειά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αποκλεισμό της εισόδου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην οδό Ακαδημίας 40 με ένα μεγάλο πανό προχώρησαν το πρωί μέλη της ΑΔΕΔΥ  και εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα διαμαρτυρόμενοι για την μη ένταξη τους σε προγράμματα επιμήκυνσης δανείων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους  «η ραγδαία μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συντάξεων του Δημοσίου, καθιστούν πλέον δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανείων. Δάνεια, τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιβαρύνονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια της τάξεως του 4,9 έως 6,2%, τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, είναι κάτω του 2%».

Και συνεχίζουν «δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν συναρτήσει του ύψους των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου. Αποδοχές τις οποίες το Δημόσιο μείωσε μονομερώς την τελευταία 5ετία χωρίς, ταυτόχρονα, να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών. Τα δάνεια αυτά είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν».

Για να δοθεί σε όλους η δυνατότητα συμμετοχής στη συγκέντρωση, η Εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11πμ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση