HomeΕΛΛΑΔΑΜαξίμου για ΕΣΡ: «Όλα ανοικτά αν δεν συναινέσει η Ν.Δ.»

Μαξίμου για ΕΣΡ: «Όλα ανοικτά αν δεν συναινέσει η Ν.Δ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης προμηνύεται η στάση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενόψει της προγραμματισμένης για την Πέμπτη σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Καθώς η Ν.Δ. παραμένει σταθερή στη θέση της να μην νομιμοποιήσει τις επιλογές της κυβέρνησης, ειδικά από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά της για κατάργηση του συνόλου του νόμου Παππά, το Μαξίμου επιχειρεί να αυξήσει την πίεση και να αποδώσει στη Ν.Δ. την ευθύνη για το, βέβαιο, αδιέξοδο.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο κ. Δ. Τζανακόπουλος, στην «πρώτη» του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ… Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».

Κυβερνητικές πηγές δεν διευκρινίζουν τις κινήσεις της κυβέρνησης, πλην όμως το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί η αλλαγή της σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ώστε να διασφαλιστεί η ειδική πλειοψηφία των 4/5 που προβλέπει το Σύνταγμα, μοιάζει ιδιαιτέρως πιθανό.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωσή της στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τον νόμο Παππά «επίθεση στη Δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Κυβέρνηση, αντί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για την στάση ευθύνης που επιδεικνύει στο θέμα της συγκρότησης του Ε.Σ.Ρ., καλά θα κάνει να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore κ. Αρτεμίου.

Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο. Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό – παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα.

Το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ό,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα. Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το Ε.Σ.Ρ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν. Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ., όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣτΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο Ε.Σ.Ρ. που δεν θα είναι υποχείριο της Κυβέρνησης.

Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά “μερεμέτια” τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση