HomeΚΡΗΤΗΒ. Λαμπρινός: «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παράδειγμα θάρρους και γενναιότητος»

Β. Λαμπρινός: «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παράδειγμα θάρρους και γενναιότητος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 150 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παρευρέθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε την Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου,  προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, καθώς και την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

LAMPRINOS ARKADI 2

Στη συνέχεια παρακάθισε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος στον κ. Παυλόπουλου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφης Γεννηματά, βουλευτών, πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων επισήμων.

Μιλώντας για την επέτειο του Ολοκαυτώματος ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνονται φέτος 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, μια κορυφαία στιγμή στους  μεγάλους αγώνες του Κρητικού Λαού, για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Η θυσία εκείνη εκατοντάδων συμπατριωτών μας , αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα θάρρους, αυταπάρνησης και γενναιότητος, τα διδάγματα του οποίου παραμένουν πάντα επίκαιρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση