HomeΚΡΗΤΗΤσάκωσε η ΕΛ.ΑΣ…το δράστη της απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Τσάκωσε η ΕΛ.ΑΣ…το δράστη της απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε, μετά από επιστάμενες έρευνες, ο δράστης της τηλεφωνικής απάτης, που είχε σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή των Μαλίων, με λεία 8.000 ευρώ.

Δράστες της απάτης είναι δύο Βούλγαροι, 60 και 51 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων, μετά από αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε ο 60χρονος και συνελήφθη.

Ο 60χρονος πάντως υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πήγε να πάρει τα χρήματα από την ηλικιωμένη για λογαριασμό κάποιου άλλου και πώς δε γνώριζε για τι επρόκειτο.

Πάντως ο 60χρονος Βούλγαρος, ο οποίος διαμένει στην ευρύτερη περιοχή, δεν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ μαζί με τον 51χρονο αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την περίπτωση της 77χρονης, η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και για να μην οδηγηθεί στη φυλακή, θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 8.000 ευρώ.

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Εξιχνιάστηκε, σήμερα (07.11.2016) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, μία υπόθεση απάτης και τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 60 και 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Επιπλέον ο 60χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, είχαν προβεί στη διάπραξη των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, ο 60χρονος με τη συνδρομή του 51χρονου παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά απέσπασε την 29.10.2016 από 77χρονη ημεδαπή χρήματα, ενώ την ίδια ημέρα επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 54, 65, 72 και 64 ετών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι με μήκος λάμας 12 cm, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση