HomeΕΛΛΑΔΑΚατερίνα Παπανάτσιου: Αυτές είναι οι νέες προτεραιότητες στους τομείς της φορολογίας

Κατερίνα Παπανάτσιου: Αυτές είναι οι νέες προτεραιότητες στους τομείς της φορολογίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή, πλαστικό χρήμα και ρύθμιση για εθελουσία αποκάλυψη εισοδημάτων βάζει ως πρώτες προτεραιότητες στην ατζέντα της, η νέα υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Πιστεύω ότι σύντομα θα κατατεθούν οι διατάξεις, γιατί τα θέματα αυτά είναι κομβικά για την πολιτική μας. Είναι πάρα πολύ βαρύ το έργο που αφήνει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε» δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η κυρία Παπανάτσιου, κατά την παραλαβή των αρμοδιοτήτων της από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης παρέδωσε στα χέρια της κυρίας Παπανάτσιου έναν τόμο 130 σελίδων με τον απολογισμό του έργου του, τον οποίο ο ίδιος συνόψισε στα ακόλουθα:

1. «Χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του υπουργείου Οικονομικών» υπέρβαση στόχων 2,3 δισ. στις εισπράξεις φόρων»

2. Φορολογικούς ελέγχους σε «άβατα» και «σε τομείς που δεν έχουν ενοχληθεί ή και είχαν ευνοηθεί».

3. Δράσεις στο λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και στα καπνικά. Για το τελευταίο μάλιστα ευχαρίστησε την Τράπεζα της Ελλάδος που ανέλαβε την εκτύπωση των νέου τύπου ταινιών ασφαλείας στα πακέτα.

4. Πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών από ενοίκια που πληρώνουν κρατικές υπηρεσίες. Προειδοποίησε μάλιστα την διάδοχό του στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας λέγοντας «θα συναντήσεις αντιδράσεις από συμφέροντα που χάνουν χρήματα» χαρακτηριστικά.

5. Ισχυρή παρουσία στη Βουλή με πολλές φορολογικές διατάξεις και ενημέρωση προς τους Βουλευτές.

Δύσκολα όμως ο κ. Αλεξιάδης μπόρεσε να κρύψει την συναισθηματική φόρτιση που τον διακατείχε.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμένα» ανέφερε, χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου, αλλά ζητώντας επίσης συγγνώμη επειδή τόσο στους υπαλλήλους που «λόγω των πιεστικών συνθηκών αναγκάστηκα να ασκήσω πιέσεις και όχι επειδή το ήθελα», αλλά και προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν του ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση