HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου και τη Δικαιοσύνη διαπιστώνει έκθεση της Κομισιόν

Τουρκία: Προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου και τη Δικαιοσύνη διαπιστώνει έκθεση της Κομισιόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης διαπιστώνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Η που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, επισημαίνει πως υπάρχει «σημαντική υποχώρηση» στην ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, αλλά και ότι οι νομικές αποφάσεις που αφορούν την εθνική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιβάλλονται «επιλεκτικά και τυχαία».

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τους πολλούς Τούρκους δημοσιογράφους που έχουν συλληφθεί και για τα μέσα ενημέρωσης που έχουν κλείσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Παράλληλα η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ότι υπάρχει υποχώρηση και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, εξηγώντας ότι το ένα πέμπτο των δικαστών και των εισαγγελέων έχουν παυθεί από τα καθήκοντά τους μετά το πραξικόπημα.

«Πολύ σοβαρά ερωτήματα» τίθενται επίσης και για τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον όσων θεωρούνται ότι έχουν σχέση με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα.

ΑΜΠΕ, Reuters

Διαφήμιση
Διαφήμιση