HomeΣΠΟΡΝέα απώλεια για την ΑΕΚ, 2-2 με τον Ατρόμητο

Νέα απώλεια για την ΑΕΚ, 2-2 με τον Ατρόμητο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μακριά από τις νίκες για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική έμεινε η ΑΕΚ, χάνοντας κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση, μολονότι προηγήθηκε με 2-0 επί του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, εν τέλει συμβιβάστηκε στον βαθμο της ισοπαλίας (2-2) κι έτσι σε περιπτωση ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επικρατήσει την Κυριακή του Παναθηναϊκού θα μείνει εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Tα γκολ των Μάνταλου (3′) και Πατίτο (60΄) οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Μοράις θα πανηγύριζε την πρώτη του νίκη στον πάγκο του δικεφάλου, ωστόσο μέσα σε ένα τετράλεπτο Λε Ταλέκ (71′) και Ούμπιδες (74′) εξέθεσαν τους γηπεδούχους, που άκουσαν τα εξ’αμάξης με τη λήξη του ματς από τους φιλάθλους τους.
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για την ΑΕΚ, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Μάνταλο να χρίζεται σκόρερ, καθώς το σουτ του κατέληξε στο βάθος της εστίας των Περιστεριωτών

Στη συνέχεια πάντως ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε το ματς και απείλησε άμεσα με τον Βασιλείου στο 45΄ ο οποίος (αν και έφυγε από θέση οφσάιντ) βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη αλλά προσπάθησε να σκοράρει μόνος, αντί να πασάρει δίπλα στον εντελώς αμαρκάριστο, Στόιτσεφ.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα ήταν παρόμοια με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας εντούτοις αυτή που σκόραρε και πάλι ήταν η ΑΕΚ.

Στο 60′ ο Πατίτο με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, με τον δικέφαλο να αποκτά αέρα δύο τερμάτων δείχνοντας ότι είναι μία ανάσα από τη νίκη.

Όσοι πίστεψαν ωστόσο ότι η ΑΕΚ είχε καθαρίσει τη νίκη διαψεύστηκαν στη συνέχεια. Στο 71΄ ο Γκάλο αδράνησε, ο Λε Ταλέκ βρήκε χώρο για σουτ μέσα στην περιοχή και μείωσε 2-1 ξαναβάζοντας στο ματς την ομάδα του Γιώργου Κορακάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ούμπιδες «γέμισε» προς το τέρμα της ΑΕΚ και μία εντελώς ακίνδυνη φάση εξελίχθηκε σε… γκολ, αφού ο Ανέστης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 80΄ ο Αλμέιδα έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν σούταρε μόνος του από το σημείο του πέναλτι μετά από ασίστ του Βάργκας, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκορμπούνοφ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ανέστης εξιλεώθηκε για το λάθος του πραγματοποιώντας φοβερή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Λημνιό, ενώ στο 89′ ο Αλμέιδα πέτυχε γκολ με κεφαλιά, ωστόσο ορθώς ακυρώθηκε καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2

Γκολ: 3′ Μάνταλος (ΑΕΚ), 60′ Πατίτο (AEK), 71′ Λε Ταλέκ (Ατρόμητος), 75′ Ούμπιντες (Aτρόμητος)

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Αλμέιδα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά (46′ Ζησόπουλος), Στόιτσεφ (56′ Λημνιός), Ούμπιντες, Μπάγκα, Βασιλείου, Λε Ταλέκ
Διαφήμιση
Διαφήμιση