HomeΚΟΣΜΟΣΑναταραχή στην Τουρκία: Μαζικές διαδηλώσεις Κούρδων -Με βία διακόπηκαν από τις αρχές

Αναταραχή στην Τουρκία: Μαζικές διαδηλώσεις Κούρδων -Με βία διακόπηκαν από τις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη χρήση βίας κατόρθωσε η τουρκική αστυνομία να δώσει τέλος στις μεγάλες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από Κούρδους σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συλλήψεις και τις απολύσεις που πραγματοποθιεί η κυβέρνηση του Ερντογάν από το πραξικόπημα και έκτοτε. Ωστόσο, αυτό που πυροδότησε τα πνεύματα ήταν η σύλληψη των 12 Κούρδων πολιτικών, υπό το πρόσχημα της συμμετοχής τους σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά και η αποπομπή δημοσιογράφων και εκπαιδευτικών από τις θέσεις τους.

Μαζικές διαδηλώσεις στις δύο μεγάλες πόλεις που οι πολίτες κυριολεκτικά κατέκλυσαν τους δρόμους διακόπηκαν με τη χηση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Για να επιτευχθεί η πλήρης διάλυση των διαδηλώσεων χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και μάνικες και τα ειδικά οχήματα με μάνικες νερού.

tourkia1

 

Παράλληλα απώθησαν οι αστυνομικοί τους πολίτες ενώ υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 10 προσαγωγές στην Άγκυρα, 5 στην Αττάλεια και 7 στην Κωνσταντινούπολη.

«Ελευθερία στους Κούρδους» και «Ανεξαρτησία για τους Κούρδους», ήταν τα κεντρικά συνθήματα που κυριάρχησαν στις διαδηλώσεις. Αντιδράσεις Κούρδων υπήρξαν και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στην Αθήνα, όπου αρκετοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, με κουρδικές σημαίες και συνθήματα εναντίον του Τούρκου προέδρου και της κυβέρνησής του.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση