HomeΣΠΟΡΠαλικαρίσια «διπλό» με ανατροπή για τον Αστέρα, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Παλικαρίσια «διπλό» με ανατροπή για τον Αστέρα, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε το «τρίποντο» στις αποσκευές του έφυγε από τους Ζωσιμάδες ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος έκανε την εκπληξη επικρατώντας με ανατροπή 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Ζάιρο στο 63′, ωστόσο οι Αρκάδες μέσα σε ένα πεντάλεπτο (72΄ Φαρίνια, 77΄ Μάσα) γύρισαν το παιχνίδι… τούμπα, πετυχαίνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκης τους στο πρωτάθλημα.

Αν στον προηγούμενο αγώνα του «Άγιαξ της Ηπείρου» ο Μαμπουλού ήταν ήρωας για την ομάδα του, σκοράροντας και τα δύο γκολ στη νίκη με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-1), σήμερα απέβη μοιραίος αφού δεν βρήκε στόχο σε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 5ο λεπτό, όταν στη σέντρα του Ζάιρο ο Γάλλος επιθετικός έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αστοχώντας ελάχιστα.

Στο 22΄ και ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ντοναρούμα σε απόκρουση σε δύο χρόνους, ενώ στο 58΄ και σε νέα σέντρα, του Κούτρη αυτή τη φορά, πήρε ξανά την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Κοζορώνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζάιρο με κεφαλιά νίκησε τον Ιταλό τερματοφύλακα του Αστέρα ανοίγοντας το σκορ.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, πάντως, οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας, προβλημάτισαν τους γηπεδούχους με την πίεσή τους αλλά εκτός από ένα σουτ του Χαμντανί στο 28ο λεπτό, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο ως το 72΄.

Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε, όμως, η ομάδα του Ελευθερόπουλου «μούδιασε» τους «Ζωσιμάδες», ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Φαρίνια στο 72΄, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Περιστερίδη, για να «γράψει» το τελικό 1-2 ο Μάσα πέντε λεπτά αργότερα, επίσης με κεφαλιά (!), ύστερα από σέντρα ακριβείας του Νίκο Φερνάντες.

Κίτρινες: Λίλα, Καρανίκας – Δημούτσος, Ευαγγέλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας (79΄ Καρανίκας), Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (76΄ Βιδάλ), Μαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55΄ Γιάκος).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου (64΄ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Χαμντανί, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86΄ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (75΄ Μάσα), Φερνάντες.