HomeΕΛΛΑΔΑΑυτός είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση του Νίκου Φίλη στο υπουργείου Παιδείας πήρε ο Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής Επικρατείας και ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική   στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Επίσης έχει σπουδάσει  στο Cambridge University ενώ είναι διδάκτωρ  του Τμήματος Φυσικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Imperial College.

Στο ΕΜΠ διορίστηκε ως dozent Privat στα Τμήματα Φυσικής, αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια της  Αθήνας. Από το 1994 είναι Καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπεύθυνος  σε πολλά ερευνητικά προγράμματα

Υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιωάννη Λάτση Κοινωφελές Ίδρυμα και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες με έδρα την Αθήνα.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση