HomeΣΠΟΡΟ Γιώργος Βασιλειάδης νέος υφυπουργός αθλητισμού

Ο Γιώργος Βασιλειάδης νέος υφυπουργός αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση του Σταύρου Κοντονή στο υφυπουργείο Αθλητισμού αναλαμβάνει, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της γενικής γραμματείας Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τον ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο 39χρονος «αδιάφθορος», όπως τον αποκαλούν όσοι τον γνωρίζουν καλά και μετά την πετυχημένη του πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού έχοντας στους ώμους τεράστια εμπειρία σε θέματα διαφθοράς.

Ο κ. Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, είναι 39 ετών, πατέρας τριών παιδιών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

Από μάχιμος δικηγόρος ο Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης αναλαμβάνοντας μια από τις σημαντικότερες γενικές γραμματείες, που συνέστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως επικεφαλής της γενικής γραμματείας Διαφθοράς, η οποία αποτέλεσε και στοίχημα για την κυβέρνηση, συνέβαλε στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, αφήνοντας σημαντικό έργο ως παρακαταθήκη.

Σημείο σταθμός ήταν η συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας – Ρηνανίας με αποτέλεσμα να φτάσει στις ελληνικές αρχές η περιβόητη λίστα Μπόργιανς, δημιουργώντας δε και μία σχέση συνεργασίας με το κρατίδιο, στο οποίο έχουν σταλεί για εκπαίδευση γύρω από ζητήματα διαφθοράς δεκάδες εφοριακοί.

Παράλληλα, από το προηγούμενο έτος, έχει επιτευχθεί μία σημαντική μείωση αναφορικά με τα λαθραία καπνικά είδη, ζήτημα που απασχόλησε κατά κόρον τη γενική γραμματεία Διαφθοράς και τον ίδιο το Γιώργο Βασιλειάδη, επιφέροντας στα κρατικά ταμεία κέρδος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με την αύξηση  στις κατασχέσεις λαθραίων καπνικών.

Ένα βήμα πριν το τέλος βρίσκονται δύο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, για τη δημιουργία των οποίων συναρμόδια ήταν η γενική γραμματεία Διαφθοράς. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, και το σχέδιο νόμου που αφορά στην τοποθέτηση εισαγγελία στη γ.γ. Διαφθοράς αρμόδιο να ελέγχει σειρά καταγγελιών γύρω από ζητήματα διαφθοράς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση