HomeΚΡΗΤΗΣυνταξιούχοι έκαψαν επιστολές του Κατρούγκαλου στο ΠΑΓΝΗ- Έτσι υποδέχτηκαν τον Υπουργό Υγείας

Συνταξιούχοι έκαψαν επιστολές του Κατρούγκαλου στο ΠΑΓΝΗ- Έτσι υποδέχτηκαν τον Υπουργό Υγείας

Διαφήμιση

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, αλλά και συνταξιούχοι στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Από νωρίς δεκάδες εργαζόμεξοι, αλλά και συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του νοσοκομείου, περιμένοντας τον Υπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στην πόλη μας.

ksant

Μάλιστα αρκετοί συνταξιούχοι, που συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείο, έκαψαν μπροστά στον κ. Ξανθό τις επιστολές που έχουν λάβει από τον κ .Κατρούγκαλο, σχετικά με το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν.

ksant1

Επικράτησαν στιγμές έντασης, καθώς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα εναντίνον της κυβέρνησης, με τους ψυχραιμότερους να κατευνάζουν τα πνεύματα.

ksanthos3

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Ξανθός είχε επισκεφθεί την Περιφέρεια και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Εξετάσαμε πως θα προχωρήσει γρήγορα ο σχεδιασμός που έχει κάνει το Υπ. Υγείας για να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Υποδομών, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του ΠΕΠ Κρήτης σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του Συστήματος Υγείας των υποδομών του και μια νέα σημαντική πολιτική παρέμβαση που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Εξετάσαμε όλα τα έργα που έχουν προτεραιοποιηθεί. Για το Βενιζέλειο πιστεύουμε ότι μόλις δημοπρατηθεί το έργο, που είναι στη τελική φάση και ανάλογα με την έκπτωση που θα προκύψει θα μπορέσουμε να εντάξουμε πιθανότατα σε δεύτερο χρόνο και έργα τα οποία είναι αναγκαία όπως αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, εξοπλισμού κ.α. με στόχο την ισόρροπη παρέμβαση σε όλους τους νομούς.

Άλλες υποδομές

Το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στα Χανιά που θέλουμε να το ολοκληρώσουμε και να τεθεί σε λειτουργία. Ενίσχυση πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων ιδιαίτερα στη νότια πλευρά της Κρήτης με κατανομή πόρων με δίκαιο τρόπο και με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τις προτεραιότητες των περιοχών.

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Έχει γίνει ανασχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας με προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι άλλοι δυο άξονες που είναι η ψυχική υγεία και οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Ο προϋπολογισμός κυμαίνεται μεταξύ 15-20 εκ. ευρώ. Το πλάνο είναι να αναπτυχθούν 25 νέες αποκεντρωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Κρήτη που λέγονται Τοπικές Μονάδες Υγείας με κατανομή ανά νομό, με στελέχωση οικογενειακών γιατρών περίπου στους 150 και συνολικά με μια κάλυψη σε προσωπικό περίπου 325 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτές οι δομές είναι ένα νέο μοντέλο λειτουργίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας πιο αποκεντρωμένο, θα καλύπτει ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, στόχος, 10-12 χιλ. και αυτό συνεπάγεται την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα».

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα παραπάνω στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε:

«Εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια, είμαστε πανέτοιμοι για την δημοπράτηση του Βενιζελείου, (Β΄φάση), που έχει καθυστερήσει εξαιτίας όμως του τρόπου δημοπρασιών με ένα νόμο τον Αύγουστο του 2016. Θεωρούμε όμως ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης αυτού του σημαντικού έργου στον τομέα της υγείας για όλη την Κρήτη. Με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, του Υπουργείου, των φορέων υγείας, και των υπηρεσιών επιχειρούμε την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί προς όφελος των πολιτών».

ksanthos

Διαφήμιση