HomeΚΡΗΤΗ«Θερμή» υποδοχή στα νοσοκομεία ετοιμάζουν στον Υπουργό οι εργαζόμενοι

«Θερμή» υποδοχή στα νοσοκομεία ετοιμάζουν στον Υπουργό οι εργαζόμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εν μέσω αντιδράσεων και κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία θα γίνει η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει με ανακοίνωση του σωματείου τους κατέρχονται σε στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της επίσκεψης του κ. Ξανθού στο νοσοκομείο, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη. Ανάλογη κινητοποίηση έχει διοργανωθεί και στο Βενιζέλειο.

Γιατροί, νοσηλευτές και γενικά οι εργαζόμενοι στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, με την δραματική υποστελέχωση και τις τραγικές ελλείψεις.

Εν τω μεταξύ, στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ένωση των Γιατρών του ΕΣΥ Ηρακλείου η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Η ΕΓΕΣΥΝΗ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού στα νοσοκομεία του Ηρακλείου στις 4 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο ΓΝΗ. Έχουμε πρόθεση να εκφράσουμε την αγωνία μας για τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούν «ασφυξία» σε πολλά τμήματα των δύο νοσοκομείων και να ζητήσουμε απαντήσεις από τον υπουργό. Ωστόσο, είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντάσεων και  επεισοδίων και στην περίπτωση αυτή σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση