HomeΣΠΟΡΑνώδυνη γκέλα για Ολυμπιακό , ήττα σοκ για ΠΑΟΚ , λύγισε από τις απουσίες ο Παναθηναϊκός

Ανώδυνη γκέλα για Ολυμπιακό , ήττα σοκ για ΠΑΟΚ , λύγισε από τις απουσίες ο Παναθηναϊκός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Κακή ευρωπαϊκή βραδιά , η αποψινή για τις ελληνικές ομάδες, καθώς περιελάμβανε 2 ήττες και μια ισοπαλία . Και ακόμα χειρότερη έγινε , καθώς η ισοπαλία ήρθε από την μόνη ομάδα που δεν είχε και τόσο ανάγκη τους βαθμούς δηλαδή τον Ολυμπιακό που απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στο Καζακστάν από την Αστάνα . Ο ΠΑΟΚ έχασε και στην Τούμπα , 0-1 από την Καραμπάγκ και ο ΠΑΟ γνώρισε την ήττα με 3-0 από την  Σταντάρ Λιέγης στην Λεωφόρο.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σε κάθε αγώνα.

O Ολυμπιακός, με πολλές αλλαγές ενόψει ντέρμπι, ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αστάνα, στο Καζακστάν, κάνοντας ένα μικρό μεν αλλά σταθερό βήμα προς την πρόκριση. Η Αστάνα προηγήθηκε με τον Ντεσπότοβιτς στο 8 και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Σεμπά στο 30ο λεπτό.

Οι Καζάκοι πέραν από το γκολ που πέτυχαν δεν απείλησαν την εστία του Λεάλι σημαντικά σε άλλες περιπτώσεις και από την στιγμή που ισοφαρίστηκαν δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν  ξανά την νίκη .

Αντίθετα , ο Ολυμπιακός , παρά το ροτέισον του Μπέντο ενόψει ΠΑΟ , δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και την νίκη που θα του έδινε ουσιαστικά από σήμερα την πρόκριση. Απομένουν τα παιχνίδια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και με την Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη όπου  λογικά θα κλειδώσει την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ , γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Καραμπάγκ , αυτήν την φορά στην Τούμπα με 1-0 με γκολ του Μίτσελ στο 69ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ , κατάφερε να βρεθεί από πρώτος στον όμιλο , με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την πρόκριση.

Η ομάδα του Ίβιτς , παρόλο που έπαιζε με στόχο μόνο την νίκη , δεν παρουσιάστηκε αρκετά επιθετική έτσι ώστε να την διεκδικήσει . Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μετρημένες ευκαιρίες , με τον Κλάους στο 9 , τον Μυστακίδη στο 22 και τον Τσίμιροτ στο 34 , όμως το  0-0 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο , οι Αζέροι μπήκαν πιο απειλητικά και πήραν το προβάδισμα  με το γκολ του Μίτσελ που από το πέρασμα του από την ΑΕΚ είχε δείξει το πόσο ποιοτικός παίκτης είναι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει , άγγιξε την ισοφάριση με το σουτ του Περέιρα στο 85  , αλλά το 0-1 ήταν το τελικό σκορ.

Πλέον τα πράγματα για την ομάδα του Ίβιτς είναι πολύ δύσκολα καθώς χρειάζεται 2 νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρει μια πρόκριση που πριν από τα παιχνίδια με την Καραμπάγκ , έμοιαζε δική του.

Κλείνουμε , με την αναμέτρηση του ΠΑΟ στην Λεωφόρο με την Σταντάρ Λιέγης. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-0 από τους Βέλγους χάρη στο φοβερό μακρινό σουτ του Σισέ στο 61ο λεπτό και τα 2 γκολ του Μπελφοντίλ στο 76 και το 93.

Ο ΠΑΟ παρατάχθηκε χωρίς τον Ζέκα , τον Λεντέσμα , τον Γουακάσο , τον Χουλτ , τον Σάμπα  , τον Βιγιαφάνες , ακόμα και τον Στραματσόνι και πλήρωσε όλες αυτές τις απουσίες χάνοντας στο πιο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς.

Το 3-0 δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα πλήρως καθώς ο Παναθηναϊκός , είχε κάποια καλά διαστήματα αλλά πλήρωσε το ότι δεν τα αξιοποίησε .

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του Μπεργκ που τον έβγαλε νοκ άουτ στο 30ο λεπτό , στερώντας τον από τον Παναθηναϊκό , τόσο στο αποψινό ματς όσο και από το ντέρμπι του Φαλήρου.

Η ομάδα του Στραματσόνι προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί , αλλά το μακρινό σουτ του Σισέ που έκανε το 1-0 και η ανόητη  κόκκινη του Εμποκού , επέφεραν την κατάρρευση και το τελικό 3-0 .

Σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη απόδοση και μια τέτοια ήττα μπορεί να ξεχαστεί μόνο με καλό αποτέλεσμα την Κυριακή.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές του πιθανότητες για πρόκριση είναι απειροελάχιστες πλέον , αλλά θα παραταχθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια με στόχο να πάρει την νίκη που του λείπει από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης εδώ και 4 χρόνια.

Συνοπτικά , ο Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα πρόκρισης που θα οριστικοποιηθεί με καλό αποτέλεσμα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ , ο ΠΑΟΚ έκανε μόνος του την κατάστασή δύσκολη για τον εαυτό του και ο ΠΑΟ απλά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης και ηττήθηκε κατά κράτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση