HomeΣΠΟΡΜπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, 1-1 με την Αστάνα

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, 1-1 με την Αστάνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός απ’το Καζακστάν. Οι ερυθρόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Αστάνα, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, κάνοντας έτσι ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν από το 8′, μετά το γκολ του Ντεσπότοβιτς, ωστόσο κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 30′ με τον Σεμπά. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή, καθώς είχαν δοκάρι στο 85′ σε σουτ του Ελιονούσι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν νωρίς με κόρνερ στο 4′ και καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, όμως η Αστάνα «απάντησε» αμέσως και με γκολ. Στο 8′ ο Τουμάσι έφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντεσπότοβιτς κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο κινητικοί, είχαν ρυθμό και χτυπούσαν με ταχύτητα από τα άκρα και κυρίως από τη μεριά του Ρέτσου, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο στο 21′ ο Ολυμπιακός βρήκε κενό, αλλά ο Καρντόσο από εξαιρετική θέση και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και στο 30′ κατάφερε να ισοφαρίσει, με κεφαλιά του Σεμπά, μετά από σέντρα του Μανθάτη. Από εκείνη τη στιγμή η Αστάνα έχασε τον ρυθμό της και το ματς ισορρόπησε.

Με δύο κεφαλιές από κάθε πλευρά ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Στο 50′ η κεφαλιά του Μποτία πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 56′ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Καμπανάνγκα είχε την ίδια τύχη. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο β’ ημίχρονο και πολύ πιο απειλητικός.

Στο 70′ ο νεοεισελθών και ορεξάτος Ελιουνούσι επιχείρησε καταμέτωπο επίθεση και σούταρε για να αποκρούσει ο Έριτς, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα εξουδετέρωσε στη γωνία το μονοκόμματο σουτ του Νορβηγού μεσοεπιθετικού και στο 85′ «απογειώθηκε» και απέκρουσε τον «κεραυνό» του Μάρτινς, με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε δίπλα απότ ο δοκάρι κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα, που τον φέρνει πιο κοντά στην επόμενη φάση και την Αστάνα να μην έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης.

Κίτρινες: Τουμάσι, Λογκβινένκο – Μπουχαλάκης

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82′ Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93′ Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81′ Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91′ Ανδρούτσος), Μανθάτης (64′ Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση