HomeΕΛΛΑΔΑΔουλειά σε 10.000 εργαζόμενους προσφέρει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος της γούνας

Δουλειά σε 10.000 εργαζόμενους προσφέρει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος της γούνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δουλειά σε «περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους» δίνει άμεσα και έμμεσα ο κλάδος της ελληνικής γούνας, τόσο στο πλαίσιο της παραγωγικής διαδικασίας, όσο και των πωλήσεων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Όπως διευκρινίζει σε αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και όσοι κλάδοι «τροφοδοτούνται» σε επίπεδο απασχόλησης από τον κλάδο της γούνας, καθώς δουλεύουν γύρω από αυτόν.

Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες θα πραγματοποιείται στην Καστοριά το 1ο «Fur Shopping Festival», μια διοργάνωση που σύμφωνα με τον κ.Κορεντσίδη πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη και έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε «γιορτή της γούνας και της πόλης» της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, οι πελάτες θα μπορούν να δουν και να αγοράσουν προϊόντα από την Καστοριά, τη Σιάτιστα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ενώ «ο επισκέπτης και αγοραστής θα μπορεί να βρει όλων των ειδών τα γουναρικά σε πολύ καλή τιμή», σημειώνει η κ. Κορεντσίδης.

Το «Fur Shopping Festival» ετοιμάστηκε «με αφορμή το ξεκίνημα της χειμερινής σεζόν, αλλά και διότι υπάρχει αρκετό εμπόρευμα στις αποθήκες των γουνοποιών» όπως αναφέρει. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση