HomeΚΟΣΜΟΣΚασουλίδης: Η θέση της Μόσχας για το Κυπριακό παραμένει η ίδια

Κασουλίδης: Η θέση της Μόσχας για το Κυπριακό παραμένει η ίδια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμένει στη θέση της η Μόσχα για το Κυπριακό, που είναι βασισμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ύστερα από συνομιλίες με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Ρωσία επανέλαβε ότι η λύση πρέπει να εξευρεθεί με ελεύθερη βούληση των δύο κοινοτήτων, χωρίς έξωθεν επεμβάσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι μόνο η Τουρκία μιλά για χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αναζητηθούν άλλες λύσεις. «Αντίθετα, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο είναι πιο προσεκτικοί και εκφράζουν την επιθυμία να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε ο κ. Κασουλίδης. Εξάλλου είπε ότι οι διευθετήσεις ασφάλειας πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο των Κυπρίων.

«Πρέπει να αποκτήσουμε πλήρη ανεξαρτησία και κυριαρχία και να μην εξαρτιόμαστε από τα συμφέροντα τρίτων,» ανέφερε. Επίσης είπε ότι έθεσε στον κ. Λαβρόφ τη θέση της Λευκωσίας για επίβλεψη της εφαρμογής της λύσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και αν είναι δυνατόν να τεθεί κάτω από το κεφάλαιο 7 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση