HomeΚΡΗΤΗΜικροί και μεγάλοι έτρεξαν για τον… καρκίνο – «Δυνατό» το μήνυμα που έστειλαν

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για τον… καρκίνο – «Δυνατό» το μήνυμα που έστειλαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρέχοντας μικροί και μεγάλοι  στο μόλο -λιμενοβραχίονα Ηρακλείου έστειλαν το μήνυμα «Η πρόληψη σώζει ζωές» στην επιτυχημένη εκδήλωση -ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού-που οργάνωσαν ο Σύλλογος «ΕΥ ΖΩ» με τον καρκίνο, η ομοσπονδία Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την συμμετοχή των ογκολογικών κλινικών ΠΑΓΝΗ -Βενιζελείου, γιατρών, νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού.

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που μαζί με τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες, τόνισαν την σωτήρια σημασία της πρόληψης, της αλλαγής νοοτροπίας και του τρόπου ζωής των πολιτών, διατροφή, άσκηση, κ.α.

1

«Η εκδήλωση   με την μεγάλη συμμετοχή έστειλε πολλαπλά μηνύματα ευαισθητοποίησης στην πρόληψη, αλλά και στην στήριξη των ασθενών με νεοπλασματική νόσο. Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις του συλλόγου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους οργανωτές και σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και την επιτυχία της εκδήλωσης, επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΥ Ζ Ω» με τον καρκίνο Καίτη Κουναλάκη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την στήριξη, τους συνδιοργανωτές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Η ίδια παράλληλα πρόσθεσε: «Η πρόληψη  σώζει ζωές και δεν είναι μόνο  η αυτοεξέταση, η μαστογραφία, αλλά εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής μας, διατροφή, άσκηση, όχι στις βλαβερές ουσίες-συνήθειες κάπνισμα, αλκοόλ, κ.α»

3

Στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης στην πρόληψη μικρών και μεγάλων, αναφέρθηκε ο παριστάμενος Εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Λάμπρος Βαμβακάς ο οποίος παράλληλα είναι παθολόγος-ογκολόγος Γιατρός και Δ/ντης ΕΣΥ στο ΠΑΓΝΗ. Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ο αγώνας δρόμου στο λιμενοβραχίονα (διαδρομή 4.200 μέτρα) έγινε σήμερα καθώς ο Οκτώβριος μήνας έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση