HomeΚΡΗΤΗΚομβικός ο ρόλος της Ηρακλειώτισσας που συνελήφθη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Κομβικός ο ρόλος της Ηρακλειώτισσας που συνελήφθη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ στον άξονα Ηράκλειο – Χανιά – Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά από τις πρώτες 10 συλλήψεις που έγιναν χθες τα ξημερώματα στη διάρκεια μεγάλης και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στην Κρήτη, την πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα.

Μεταξύ των 10 συλλήψεων, οι 5 έγιναν στην Κρήτη και όπως έχει ήδη γράψει από χθες το βράδυ το cretapost, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά. Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και ως επί το πλείστον Σύροι, κάποιοι από τους οποίους ζούν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερης σημασίας πάντως πρέπει να θεωρείται η σύλληψη μιας γυναίκας, που εργάζεται ως υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας στον χώρο του Αεροδρομίου Ηρακλείου. Ο ρόλος της Ηρακλειώτισσας αυτής θεωρείται κομβικός στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, καθώς έναντι αδρότατης αμοιβής τα μέλη του εξασφάλιζαν σε μετανάστες και πρόσφυγες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία θα εγκατέλειπαν την Ελλάδα έχοντας ως προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η άκρη του οποίου εντοπίστηκε στην Κρήτη, ήταν πολύμηνες και στοχευμένες και ξεκίνησαν μετά την ιδιαίτερη έξαρση που παρουσίαζε το φαινόμενο της σύλληψης δεκάδων αλλοδαπών στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Επίσημες ανακοινώσεις για τις συλλήψεις και τη δράση του κυκλώματος αναμένονται τις επόμενες ώρες από την ΕΛΑΣ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό οι συλληφθέντες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να μεταφερθούν στο Ηράκλειο προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες και να απολογηθούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση