HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥΠΟΙΚ: Τα τρία βασικά μέτωπα στη διαπραγμάτευση

ΥΠΟΙΚ: Τα τρία βασικά μέτωπα στη διαπραγμάτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τρία κυρίως μέτωπα θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της η κυβέρνηση από τώρα έως την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στις 14 Νοεμβρίου, ώστε να υπάρξει πρόοδος. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τα θέματα αυτά είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οι δημοσιονομικές εξελίξεις και η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτος, δήλωσε μετά τις συναντήσεις της Πέμπτης με τους εκπροσώπους των δανειστών πως έκλεισε ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων και οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στις 14 Νοεμβρίου για να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, κ. Τζ. Ράις, για μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα και του επικεφαλής του ESM, κ. Κλ. Ρέγκλινγκ, για το ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, επισήμανε ότι «δεν πέφτει από τα σύννεφα», υπονοώντας ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις των συγκεκριμένων θεσμών.

Επίσης, αναφορικά με τη δήλωση του κ. Ράις ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία παράλληλη διαπραγμάτευση για το εάν θα υπάρξει πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια παράλληλα διαπραγμάτευση, αν και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα γίνει συζήτηση επί του κειμένου του ΔΝΤ (MEFP). Πρόσθεσε, δε, πως προς το παρόν το Ταμείο δεν έχει αναφερθεί σε κανέναν όρο που να συνδέεται με το νέο MEFP, ενώ υποστήριξε πως είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ έχει πιο σκληρή στάση σε κάποια θέματα, όπως οι αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση