HomeΥΓΕΙΑΕτοιμαστείτε για αλκοόλ χωρίς hangover – Ενας Αγγλος ερευνητής βρήκε την «μαγική» συνταγή

Ετοιμαστείτε για αλκοόλ χωρίς hangover – Ενας Αγγλος ερευνητής βρήκε την «μαγική» συνταγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οταν βραδιάζει το αλκοόλ γίνεται πιο… φιλικό από ποτέ. Το επόμενο πρωί ωστόσο, ειδικά αν η νύχτα αποδειχτεί «μεγάλη», το κεφάλι δεν είναι και στα καλύτερα του. Ο ύπνος δεν είναι καλός, το ξύπνημα δύσκολο και οι πρώτες ώρες της επόμενης μέρας ανυπόφορες.

Αδιαμφισβήτητα το αλκοόλ έχει τα μειονεκτήματα του. Ωστόσο ένας καθηγητής από το Imperial College στο Λονδίνο, φαίνεται διατεθειμένος να τα εξαλείψει. Πώς θα σας φαινόταν το αλκοόλ, αν συνδυαζόταν μόνο με την ευχάριστη μέθη και όχι με το hangover; Ο καθηγητής David Nutt ενημέρωσε πως έχει βρει σχεδόν 90 πατέντες για την δημιουργία συνθετικών ενώσεων αλκοόλ. Τέτοιες ενώσεις θα μπορούν να έχουν τις ίδιες επιδράσεις με το τωρινό αλκοόλ, αποβάλλοντας όμως τα αρνητικά του στοιχεία όπως η ξηροστομία, ο πονοκέφαλος και η ναυτία.

Μάλιστα, ήδη δύο από τις ενώσεις εξετάζονται από ανεξάρτητους οργανισμούς. Οπως ο κ. Nutt δήλωσε στην Independent: «Θα έχουμε την ευχαρίστηση που μας προσφέρει το αλκοόλ, χωρίς τις αρνητικές του επιπτώσεις και χωρίς κινδύνους για την καρδιά και το συκώτι μας. Το πρώτο είναι σχετικά άγευστο, ενώ το δεύτερο έχει πικρή γεύση, παρόμοια με τζιν».

Στην προσπάθεια του Nutt και των συνεργατών του να βρουν τον… μαγικό ζωμό, προέκυψαν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του, οι οποίες δεν στοχεύουν στις «κακές» περιοχές του εγκεφάλου, αποβάλλοντας έτσι τα αρνητικά χαρακτηριστικά του αλκοόλ. Παρόλα αυτά, το περιεχόμενο αυτών των συνθετικών ουσιών δεν είναι γνωστό αφού ο Nutt αρνείται ακόμα να το αποκαλύψει.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2012, σχεδόν 3.3 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι νέες συνθετικές ενώσεις είναι 100 φορές πιο ασφαλείς. Φυσικά, χωρίς περαιτέρω γνώσεις δεν μπορεί κανείς να κρίνει, θετικά ή αρνητικά, τα ευρήματα του καθηγητή. Μέχρι να αποκαλύψει τις ευρεσιτεχνίες του ή να κυκλοφορήσει συνθετικό αλκοόλ στην αγορά, θα πρέπει να περιμένουμε.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Nutt, μέχρι το 2050 το υπάρχον αλκοόλ θα έχει αντικατασταθεί… ολοκληρωτικά με συνθετικό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση