HomeΣΠΟΡO Νίκος Ουσταμπασίδης νέος προπονητής του Εργοτέλη

O Νίκος Ουσταμπασίδης νέος προπονητής του Εργοτέλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχασε χρόνο η διοίκηση του Εργοτέλη για το νέο τεχνικό της ομάδας, ο οποίος είναι από σήμερα ο Νίκος Ουσταμπασίδης. Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων», Γιώργος Βρέντζος ήρθε σε επαφή μαζί του και οι δύο πλευρές δεν άργησαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η επιλογή Ουσταμπασίδη ήταν στο μυαλό των ανθρώπων του Εργοτέλη και το περασμένο καλοκαίρι πριν αναλάβει ο Γιάννης Χατζηνικολάου, καθώς τον γνωρίζουν καλά από την θητεία του στην ομάδα επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη (ήταν ο άμεσος συνεργάτης του).

Μάλιστα «έπαιξε» το σενάριο να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή ή να είναι ο βοηθός του Χατζηνικολάου, καθώς γνωρίζονται καλά από την κοινή του θητεία στον Ιωνικό ως ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν έγινε λόγω προσωπικών θεμάτων που δεν του επέτρεπαν να «κατέβει» στο Ηράκλειο.

Στην ομάδα του Ηρακλείου είχαν κρατήσει καλή επαφή με τον Ουσταμπασίδη και εκτιμάται ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μεταδώσει το πάθος και το… τσαγανό, που απαιτεί η Γ’ Εθνική.

Ο νέος τεχνικός του Εργοτέλη αναμένεται στο Ηράκλειο την ερχόμενη Παρασκευή, ξεκινώντας δουλειά για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό. Άλλωστε, αυτή την αγωνιστική υπάρχει το ρεπό και έτσι θα έχει μπροστά του μία εβδομάδα για να δουλέψει με την ομάδα.

Ο Ουσταμπασίδης έχει δουλέψει ξανά στη Γ’ Εθνική ως πρώτος προπονητής στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο Σουφλίου, ενώ έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, κυρίως ως βοηθός του Μαρίνου Ουζουνίδη και του Γιώργου Γεωργιάδη. Με τον πρώτο δούλεψε μαζί σε Ξάνθη, Εργοτέλη και Πλατανιά, ενώ με τον δεύτερο σε ΠΑΟΚ και Βέροια.

Στον Εργοτέλη κατέληξαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αναλύοντας διεξοδικά όλα τα δεδομένα και είχαν στο μυαλό τους συγκεκριμένα κριτήρια. Φαίνεται, ότι στο… νήμα κρίθηκε η τελική επιλογή, αφού υποψήφιος ήταν και ο Γιάννης Ταουσιάνης (όπως και το καλοκαίρι). Παράλληλα, οι διοικούντες «ψάχτηκαν» για περιπτώσεις προπονητών με θητεία στην Σούπερ Λίγκα, όπου υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Ονόματα όπως των Μάντζιου, Παντελίδη, Χριστόπουλου και Βοσνιάδη εξετάστηκαν, όμως υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Από τη μία, δεν είναι εύκολο οι συγκεκριμένοι προπονητές να πουν το «ναι» στη Γ’ Εθνική, ενώ από την άλλη θα απαιτούνταν οικονομική υπέρβαση από την ομάδα του Ηρακλείου με το μπάτζετ να είναι ήδη… ψηλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση