HomeΥΓΕΙΑΜια κουταλιά ελαιόλαδο είναι θαυματουργή – Δες γιατί

Μια κουταλιά ελαιόλαδο είναι θαυματουργή – Δες γιατί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελαιόλαδο, το πολύτιμο. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε.

Οι ουσίες που περιέχει έχουν ευεργετική δράση για την υγεία του στομάχου και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης και στην μείωση της κακής αντίστοιχα. Ακόμα, δρουν προληπτικά για κάποιες μορφές καρκίνου και για την οστεοπόρωση.

Η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε του ελαιολάδου έχει συσχετισθεί και με την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, καθώς φαίνεται ότι η πρόσληψή της έχει συνδεθεί με την προστασία από εκφυλιστικές παθήσεις όπως η νόσος του Alzheimer.

Η πλύση του στόματος με μία κουταλιά ελαιόλαδου μπορεί να θωρακίσει την υγεία μας. Λίγα λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα, βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα σας χωρίς να το καταπιείτε και φτύστε το 3 λεπτά μετά.

Το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και τα ένζυμα που θα ενεργοποιηθούν θα μαγνητίσουν τοξίνες που εμπεριέχονται στο αίμα. Αυτή η μέθοδος μπορεί ακόμα να αποβάλλει τις τοξίνες που το συκώτι αδυνατούσε να απομακρύνει από τον οργανισμό μας.

Bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση