HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Παγκόσμια Τράπεζα εισηγείται μείωση του αφορολόγητου

Η Παγκόσμια Τράπεζα εισηγείται μείωση του αφορολόγητου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εισηγήσεις για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου προχωρά η Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς κατέχει συμβουλευτικό ρόλο στη διαπραγμάτευση. Ένα από τα εναλλακτικά σενάρια που προτείνει είναι η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ από τις συνολικές δαπάνες για την προνοιακή πολιτική και την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2017.

Σε ό,τι αφορά τις φοροαπαλλαγές, στο μικροσκόπιο της Παγκόσμιας Τράπεζας έχουν μπει περίπου 30 από τα συνολικά 200 επιδόματα, που αφορούν κυρίως την ιατροφαρμακευτική κάλυψη εκτός δημόσιου συστήματος υγείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει πηγή με άμεση γνώση του θέματος, όλα συντείνουν στη μείωση του αφορολόγητου, στη λογική ότι, λόγω κρίσης, δεν μπορούν να περικοπούν κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα, καθώς με την επιλογή της περικοπής του αφορολόγητου μπορεί να επιτευχθεί η είσπραξη εσόδων, στη λογική του «παίρνουμε λίγα από τους πολλούς», διασφαλίζοντας ταυτόχρονα προνοιακά επιδόματα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση