HomeΚΟΣΜΟΣΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου οι επιδρομές στο Χαλέπι

ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου οι επιδρομές στο Χαλέπι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι κάνει λόγο ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, καταδικάζοντας τις αεροπορικές επιδρομές που έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Ο αλ Χουσείν δήλωσε πως οι επιδρομές που σημειώνονται στο Χαλέπι της Συρίας αποτελούν «εγκλήματα ιστορικών διαστάσεων», επισημαίνοντας πως οι επιθέσεις από τις συριακές δυνάμεις και τους συμμάχους τους έχουν προκαλέσει το θάνατο αμάχων.

«Ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εκτοξεύουν όλμους και άλλα πυρά σε γειτονιές αμάχων στο δυτικό Χαλέπι, αλλά οι αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική πλευρά της πόλης που σημειώνονται χωρίς διακρίσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους ευθύνονται για το σημαντικό ποσοστό θανάτων ανάμεσα σε αμάχους», πρόσθεσε.

Ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να αναφερθούν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Οι παραβιάσεις και η κακοποίηση που έχουν υποστεί άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα στις οποίες και την κατάληψη και τον βομβαρδισμό του ανατολικού Χαλεπίου, δεν είναι απλώς τραγωδία, αλλά συνιστούν εγκλήματα ιστορικών αναλογιών», είπε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ σε ομιλία του στη Γενεύη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση