HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Τζιχαντιστής ανατινάχθηκε πριν σκορπίσει το θάνατο σε στάδια και τζαμιά

Τουρκία: Τζιχαντιστής ανατινάχθηκε πριν σκορπίσει το θάνατο σε στάδια και τζαμιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μεχμέτ Καντίρ Τζεμπαέλ πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στις 16 Οκτωβρίου στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, την ώρα που η τουρκική αστυνομία πραγματοποιούσε επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Από την έκρηξη, έχασαν τη ζωή τους τρεις αστυνομικοί, ενώ έγινε γνωστό πως ο Τζεμπαέλ σχεδίαζε να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν οι τοπικές αρχές, ο καμικάζι διατηρούσε στο διαμέρισμά του σημειώσεις σύμφωνα με τις οποίες σκόπευε να επιτεθεί σε τζαμιά, στάδια, στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), σε γραφεία που έχουν έδρα υπερεθνικιστικές οργανώσεις, αλλά και στο κτίριο της Πολιτιστικής Ένωσης Αλεβιτών στο Γκαζιαντέπ.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι επιθέσεις των τζιχαντιστών είχαν απώτερο σκοπό την πρόκληση ρήξης μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων στη χώρα.

Αναλυτικότερα, ο τζιχαντιστής μαζί με έναν ακόμα μαχητή του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν παράλληλες επιθέσεις στην Τουρκία, ενώ λέγεται πως ο Τζεμπαέλ βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων τρομοκρατών των αρμόδιων αρχών του Γκαζιαντέπ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, δε, ο Τζεμπαέλ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο καθώς θεωρείτο ύποπτος για το μακελειό στην Άγκυρα τον Οκτώβριο του 2015 που σκόρπισε το θάνατο σε 102 ανθρώπους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση