HomeΚΡΗΤΗΠαραμένει αμετανόητος και προκλητικός ο Σειραγάκης – Αρνείται ότι …ήταν ασελγείς οι πράξεις του

Παραμένει αμετανόητος και προκλητικός ο Σειραγάκης – Αρνείται ότι …ήταν ασελγείς οι πράξεις του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά, ο 52χρονος σήμερα Νίκος Σειραγάκης εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά αμετανόητος για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος δεκάδων παιδιών του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, ο Σειραγάκης μεταφέρθηκε γύρω στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, όπου ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, αφού ο ίδιος μετά την πρωτόδικη απόφαση είχε ασκήσει έφεση κατά αυτής.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο καταδικασμένος σε πραγματική ποινή 401 ετών για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών κλήθηκε να αιτιολογήσει την απόφαση του να καταθέσει έφεση. Αμετανόητος και προκλητικός ο παιδεραστής, για μία ακόμα φορά “τήρησε ” την αρχική του υπερασπιστική γραμμή του εαυτού του, λέγοντας πως δεν θεωρεί ασελγείς τις πράξεις του σε βάρος των παιδιών και πως “ζει σε φρικτές συνθήκες κράτησης”.

Εξακολούθησε μάλιστα να ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος της διαδικασίας, ενός “κώδικα” που προϋπήρχε μεταξύ των παιδιών. Αυτό είχε υποστηρίξει και στην πρώτη δίκη, εξοργίζοντας και τότε τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Η έδρα του δικαστηρίου δεν του επέτρεψε να συνεχίσει, αφού πρόκειται στο τέλος της διαδικασίας να απολογηθεί.

Ήδη, έχουν εξεταστεί τέσσερις μάρτυρες και οι καταθέσεις συνεχίζονται με αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες.

Πάντως, η προκλητική στάση του έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και είναι συχνές οι στιγμές που ακούγονται έξω από την αίθουσα οι φωνές των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Κατά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο – μετά από αίτημα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής – αποφάσισε και πάλι, για λόγους προστασίας των ανηλίκων, να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και έτσι μετά την ανάγνωση της λίστας των μαρτύρων, όλοι πλην των δικηγόρων και του κατηγορουμένου αποχώρησαν από την αίθουσα.

Οι δικηγόροι, αλλά και οι μάρτυρες, κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν παρουσιαστεί για λόγους υγείας, ζήτησαν από το δικαστήριο να προχωρήσει σε ένα προγραμματισμό των δικασίμων, ώστε να μπορούν εγκαίρως να γνωρίζουν πως θα κάνουν το πρόγραμμα τους για να βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά.

Πάντως, η έδρα ζήτησε την άμεση κλήτευση των μαρτύρων, η παρουσία των οποίων είναι καθοριστική για την εξέλιξη της δίκης.

Ποινή 401 ετών πρωτόδικα

Ο παιδεραστής λογοδοτεί για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος δεκάδων παιδιών, που κακοποίησε σεξουαλικά επί πολλά χρόνια.

Η δράση του αποκαλύφθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Σειραγάκη, όταν πια είχε στα χέρια της καταγγελίες γονέων παιδιών, που αποκάλυπταν τη δράση του παιδεραστή.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 παραμένει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ στις 16 Μαΐου του 2013 καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, η οποία με τη συγχώνευση κατέληξε στα 220 χρόνια. Ωστόσο, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς ο Σειραγάκης, παρά το γεγονός ότι η ποινή του ήταν η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ σε ένα άτομο για εγκλήματα που δεν επισύρουν την ισόβια κάθειρξη, θα εκτίσει 25 χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε συνολικά 36 παιδιά και πιο συγκεκριμένα:

  • σε ποινή 15 ετών για κάθε ένα από τα 15 παιδιά για την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κάτω των 14 ετών.
  • σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε ένα από τα πέντε παιδιά για την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου άνω των 14 ετών
  • σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για δύο παιδιά για την κατηγορία της αποπλάνησης σε ανήλικο κάτω των 14 ετών
  • σε ποινή 7 χρόνων για 11 παιδιά για την αποπλάνηση σε ανήλικο άνω των 14 ετών.
  • σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την απόπειρα ασέλγειας σε βάρος τριών παιδιών.

Ο Σειραγάκης είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο του 2013 προκλητικός και αμετανόητος, χωρίς να ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του και υποστηρίζοντας με θράσος ότι τα παιδιά τον «παρέσυραν» σε μία διαδικασία – εκείνη της λογικής της μύησης των “ρούκις” όπως ο ίδιος την ονόμαζε – που είχαν ήδη ξεκινήσει μεταξύ τους.

Παρούχα ισχυρή πολιτική αγωγή

Οι οικογένειες των παιδιών θυμάτων είναι και αυτή τη φορά παρούσες στην εκδίκαση της υπόθεσης, αφού εκπροσωπούνται στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής με έξι νομικούς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, οι οποίοι και τότε και τώρα παρίστανται στο δικαστήριο χωρίς αμοιβή προκειμένου να αναδείξουν για μία ακόμα φορά το αποτρόπαιο των πράξεων του παιδεραστή. Θα παρασταθούν οι δικηγόροι Ρεθύμνου Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Αντώνης Βουλγαράκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης.

Πάντως, ο καταδικασμένος παιδεραστής έχει πλέον αλλάξει δικηγόρο για την υπεράσπιση του, καθώς πλέον δεν θα τον εκπροσωπήσει ο Νίκος Τσώλης, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο δικηγόρος Αθηνών, Δημήτρης Κάππος.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 18 μάρτυρες, εκ των οποίων πολλοί είναι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που συμμετείχαν στις έρευνες για την αποκάλυψης της δράσης του Σειραγάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση