HomeΚΡΗΤΗΓιακουμάκης: Σε εξέλιξη η πολύκροτη δίκη – Το νέο ξέσπασμα της μητέρας του!

Γιακουμάκης: Σε εξέλιξη η πολύκροτη δίκη – Το νέο ξέσπασμα της μητέρας του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ντυμένοι στα μαύρα, μπήκαν πρώτοι στο δικαστήριο. Ζητούν απαντήσεις για το θάνατο του παιδιού τους.

Κεντρικά πρόσωπα της τραγωδίας οι δύο γονείς και κυρίως η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρέθηκε χθες στα Γιάννενα, προκειμένου να κάνει τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού της, στο σημείο που βρέθηκε νεκρός.

«Θέλω τη δικαίωση για το παιδί μου. Θέλω όσοι ξέρουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν. Ζητώ το αυτονόητο», έλεγε και ξανάλεγε η Μαρία Γιακουμάκη, όπως αναφέρει το newsit.gr.

 Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά τρία άτομα, ο τέως Διευθυντής της Σχολής που αποπέμφθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τα τραγικά γεγονότα, και η υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας της Σχολής. Και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, αφού δεν μπόρεσαν να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά στα βασανιστήρια που υφίστατο από την ομάδα των συμπατριωτών του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Μαζί με τα δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής την επίμαχη περίοδο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει και ο τέως βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή.

Από τη χθεσινή διαδικασία απουσίαζε για σοβαρούς λόγους υγείας η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει. Σε έγγραφό της η κ. Ακρίτα γνωστοποιεί στο δικαστήριο ότι ένα ορθοπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει την εμποδίζει από το να παραστεί, τουλάχιστον επί του παρόντος, στην ακροαματική διαδικασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση