HomeΥΓΕΙΑΡοταριανός Όμιλος Ηρακλείου: «Τόσο κοντά» όσο ποτέ στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου: «Τόσο κοντά» όσο ποτέ στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι ενώνει τον Τσάκυ Τσάν με τον Ντέσμοντ Τούτου; Τον Μπόνο με τον Μπιλ Γκέιτς; Τη Βασίλισσα της Ιορδανίας με την Άννα Σέροβα και την Κρίστεν Μπέλ;

Τι ενώνει το Λονδίνο με τη Ρόδο και τη Ρώμη; Τις Η.Π.Α και την Αυστραλία, με την Ινδία και το Λίβανο;

poliomyelitida3

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του δίνει τις απαντήσεις επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

« Η συστράτευση στην κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

(μιας από τις πιο σοβαρές παιδικές ασθένειες και κύρια αιτία της παιδικής αναπηρίας) και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα PolioPlus  που ξεκίνησε το 1985 με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Unisef και του Διεθνείς Ρόταρυ!

Η συγκεκριμένη εκστρατεία, η οποία περιλαμβάνει εμβολιασμούς παιδιών από περισσότερους από 1 εκ. εθελοντές γιατρούς – μέλη και φίλους του Ρόταρυ σε διάφορα μέρη του κόσμου, έχει οδηγήσει σήμερα στο να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε «τόσο κοντά» στην εξαφάνιση της ασθένειας. Ο σκοπός αυτός έχει χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 1,2 δις δολάρια από τα μέλη του Ρόταρυ και το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ίδρυμα το οποίο διπλασιάζει κάθε χρόνο, το συνολικό ποσό που συγκεντρώνουν οι Ροταριανοί όλου του κόσμου.

poliomyelitida

Η προσπάθεια συνεχίζεται με την ίδια ένταση και με το σύνθημα «τόσο κοντά» και την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, προσωπικότητες γενικότερα, που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, φωτογραφίζονται και διαδίδουν το μήνυμα. Παράλληλα, κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου, γνωστά κτίρια – ορόσημα σε όλο τον κόσμο, «ντύνονται» με το σήμα End Polio Now, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την κοινή προσπάθεια.

Γιατί αυτό είναι το Rotary, μια κοινή προσπάθεια!»

https://www.youtube.com/watch?v=VdmDZwx9u3E

https://www.youtube.com/watch?v=G6mNg_sOWXo

poliomyelitida6

poliomyelitida4

poliomyelitida5

Διαφήμιση
Διαφήμιση