HomeΣΠΟΡΈ«Χ»ασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο ΠΑΟ, 2-2 με τη Σταντάρ

Έ«Χ»ασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο ΠΑΟ, 2-2 με τη Σταντάρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την ισοπαλία, η οποία όμως όπως εξελίχθηκε το ματς, του αφήνει γεύση ήττας, έφυγε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης από τη Λιέγη, βλέποντας το «τρένο» της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

Οι «πράσινοι», μολονότι με δύο γκολ του Ιμπάρμπο, προηγήθηκαν με 2-0 στην έδρα της Σταντάρ, εν τέλει αρκέστηκαν με τον βαθμό, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

 Το γκολ με το οποίο μείωσε η βελγική ομάδα προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι, που καταλογίστηκε εις βάρος του Κουτρουμπή (για μαρκάρισμα στον Σα), με τον Εντμίλσον να αναλαμβάνει την εκτέλεση νικώντας τον Στιλ, που είδε την εστία του να παραβιάζεται και στο 82′ μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπελφοντίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντρέα Στραματσιόνι είδε το δεύτερο μέρος από τις εξέδρες, καθώς αποβλήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή για το πέναλτι που έδωσε στους γηπεδούχους.

Μολονότι η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι παρατάχθηκε στο αποψινό ματς χωρίς το βαρύ «πυροβολικό» της, τον Μάρκους Μπεργκ ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, παίρνοντας «αέρα» δύο τερμάτων αρκετά νωρίς στο ματς.

Ο Κολομβιανός, που έχει ακούσει ουκ ολίγα για τις ημιτελείς προσπάθειές του στα τελειώματα που επιχειρεί, άνοιξε το σκορ στο 12΄ με εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια στην περιοχή, ενώ στο 36΄, από το συνδυασμό Λεντέσμα, Λέτο, έγινε αποδέκτης της μπάλας από το 1-2 με τον Αργεντινό και με άψογο πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο πρώτο μέρος, με τους Βέλγους να τα έχουν χαμένα, ένα διαιτητικό λάθος έδωσε ξανά το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν.

Ο Ορλάντο Σα έπεσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού από μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επαφή, και ο Πολωνός, Στεφάνσκι με υπόδειξη του βοηθού τελικής γραμμής υπέδειξε πέναλτι.

Ο Εντμίλσον Ζούνιορ μείωσε, παρά την προσπάθεια του Στιλ (1-2) με τους «πράσινους» να μη μπορούσαν να το πιστέψουν, ιδιαίτερα ο Στραματσόνι που ήταν έξαλλος με το σφύριγμα της λήξης. Κίτρινη κάρτα για τον ίδιο λόγο δέχτηκε και ο Ζέκα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρεβάνς με τους Βέλγους στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα του Γιάνκοβιτς, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη με στόχο να ισοφαρίσει γρήγορα. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να βγάλουν ούτε μία αξιόλογη αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μόνιμα σε θέση άμυνας.

Η Σταντάρ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 66΄ με τον Σα να μη μπορεί να σκοράρει μπροστά από τον Στιλ, ωστόσο, η πίεσή της έφερε αποτέλεσμα στο 82΄ με το απευθείας φάουλ του Μπελφοντίλ, που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού (2-2).

Κίτρινες:
Τρεμπέλ – Λέτο, Σάμπα, Ζέκα (χάνει το επόμενο ματς), Βιγιαφάνες (χάνει το επόμενο ματς), Λεντέσμα

Σταντάρ Λιέγης:
Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Μπενζά), Σολτς, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό) , Σα, Μπελφοντίλ

Παναθηναϊκός:
Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβάνοφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ)

Η βαθμολογία

1. Άγιαξ 7 (5-3)

2. Θέλτα 5 (5-3)

3. Σταντάρ Λιέγης 2 (3-4)

4. Παναθηναϊκός 1 (3-6)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (3/11)

Άγιαξ – Θέλτα (22:05)

Παναθηναικός – Σταντάρ Λιέγης (22:05)

Διαφήμιση
Διαφήμιση