HomeΚΡΗΤΗ5.500 ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη από τα λαθραία τσιγάρα που μετέφεραν με πλοίο της γραμμής

5.500 ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη από τα λαθραία τσιγάρα που μετέφεραν με πλοίο της γραμμής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες ευρώ είναι τα διαφυγόντα κέρδη από το παράνομο φορτίο που βρήκαν χθες οι λιμενικές αρχές σε νταλίκα που εντόπισαν μόλις βγήκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί όταν κατά τον έλεγχο που έκαναν οι άνδρες του λιμενικού σώματος σε μία νταλίκα μεταφορικής εταιρίας βρήκαν πλήθος λαθραίου καπνού και τσιγάρων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην νταλίκα υπήραν 146 κούτες που περιείχαν 80 πακέτα τσιγάρων – 29.200 τσιγάρα – καθώς και 182 πακέτα καπνού των 50 γραμμαρίων τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 31χρονο ο οποίος φαίνεται πως ήταν ο παραλήπτης του συγκεκριμένου φορτίου αλλά και έναν 32χρονο ο οποίος παρουσιάστηκε ο ίδιος στο λιμενικό κατάστημα Ηρακλείου και όπως φαίνεται συμμετείχε στην παραγγελία των καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, το γενικό σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 5.445,09.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η αναφερόμενη συνολική ποσότητα καπνού και παραδόθηκε στο Τελωνείο Ηρακλείου.

TSIGARA LIMENIKO2 TSIGARA LIMENIKO TSIGARA LIMENIKO1

Διαφήμιση
Διαφήμιση