HomeΚΡΗΤΗΣοβαρά προβλήματα με τις σχολικές εγκαταστάσεις στο νομό Ηρακλείου

Σοβαρά προβλήματα με τις σχολικές εγκαταστάσεις στο νομό Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με  ερώτηση του προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στις σχολικές εγκαταστάσεις στο νομό Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και ύστερα από καταγγελίες γονέων και μαθητών τραγική είναι η κατάσταση σε πολλές από τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες στην Κρήτη αλλά και ειδικότερα στον Ν.Ηρακλείου.

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου τονίζει το πρόβλημα, ζητώντας την άμεση καταγραφή του συνόλου των κτηριακών προβλημάτων και αναγκών αλλά και την γνωστοποίηση όλων των εκθέσεων προσεισμικού ελέγχου προκειμένου να γίνει άμεσα η αποκατάσταση της ασφάλειας των κτηρίων.

Επιπλέον, ζητούν να προχωρήσουν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις οικοπέδων στα ήδη χαρακτηρισμένα οικόπεδα και να αρχίσουν οι ανεγέρσεις σχολείων με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό, όπως επίσης να προχωρήσει και ο άμεσος χαρακτηρισμός οικοπέδων ως σχολική στέγη σε περιοχές που αναπτύσσονται πληθυσμιακά.

Υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι δύσκολη, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να υπάρχει στα νηπιαγωγεία , τα περισσότερα από τα οποία είναι σε ενοικιασμένα κτήρια και μη κατάλληλα και σε κάποια δημοτικά, τα οποία είναι λυόμενα.

Επειδή πρέπει να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

–           Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των κτηριακών υποδομών στην Κρήτη; Ποιος ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις σχολικές εγκαταστάσεις;

–           Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους, προκειμένου να ενταχθούν τα σχολεία σε Ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα χρηματοδότησης;

Διαφήμιση
Διαφήμιση