HomeΚΡΗΤΗΣήμερα η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σήμερα η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε βάλτο κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή, ξεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων καθώς οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργό ρυθμό ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση. Η δίκη αφορά στις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Στη σημερινή δίκη ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο πρώην βουλευτής δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή.

Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχτεί μία μόνο τηλεφωνική του παρέμβαση για επιείκεια σε φτωχό Κρητικό φοιτητή, ο οποίος όμως καμία σχέση δεν έχει με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει αν ο φοιτητής ή οι φοιτητές που φέρεται να ευνοήθηκαν με παρέμβαση Μαρκογιαννάκη περιλαμβάνονται και στη λίστα των κατηγορουμένων φοιτητών της σχολής για την ίδια υπόθεση.

Στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση