HomeΚΡΗΤΗΠώς δρούσε το διεθνές κύκλωμα των διακινητών προσφύγων που είχε παρακλάδι και στην Κρήτη

Πώς δρούσε το διεθνές κύκλωμα των διακινητών προσφύγων που είχε παρακλάδι και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντονισμένη και ταυτόχρονη ήταν η αστυνομική επιχείρηση σε Γαλλία, Βέλγιο και Κρήτη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης προσφύγων από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής αυτής επιχείρησης είχε συλληφθεί στον Καβρό Αποκορώνου ο 51χρονος Σύρος που παραμένει στις φυλακές της Αγυιάς αναμένοντας την έκδοσή του στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Βελγίου 7sur7.be, που επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου Belga, η ταυτόχρονη αστυνομική έρευνα μπόρεσε να ξεδιαλύνει τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, 10 μέλη του οποίου, μεταξύ των οποίων και ο 51χρονος Σύρος στα Χανιά έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών.

Οι διακινητές, έναντι αδράς αμοιβής, καθοδηγούσαν Σύρους πρόσφυγες μέσω Τουρκίας στα ελληνικά νησιά και κατόπιν σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η παραμονή των προσφύγων στο ελληνικό έδαφος ήταν προσωρινή, προκειμένου – σύμφωνα πάντα με το βελγικό δημοσίευμα – να προμηθευτούν πλαστά έγγραφα και οδηγίες για τη συνέχιση του ταξιδιού τους.

Στη συνέχεια θα κατευθύνονταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο και η Γαλλία.

Η ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των 10 μελών του διεθνούς κυκλώματος των διακινητών έγινε σε έναν άξονα Βελγίου, Γαλλίας και Κρήτης, με συνολικά 10 υπόπτους, τον 51χρονο Σύρο στα Χανιά, έναν ακόμη άνδρα στη Γαλλία και άλλους 8 στο Βέλγιο να βρίσκονται στα χέρια των διωκτικών αρχών. Από τους 8 που συνελήφθησαν στο Βέλγιο, ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ για να προχωρήσει  η νομική διαδικασία αναμένεται η έκδοση του 51χρονου Σύρου και του συλληφθέντα σε γαλλικό έδαφος στις βελγικές αρχές.

Φωτό αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση