HomeΣΠΟΡΜπασκετικός ΠΑΟ και ποδοσφαιρική ΑΕΚ , δύο παράλληλες πορείες σε τεντωμένο σχοινί.

Μπασκετικός ΠΑΟ και ποδοσφαιρική ΑΕΚ , δύο παράλληλες πορείες σε τεντωμένο σχοινί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το βράδυ της Τρίτης , δύο ειδήσεις κυριάρχησαν στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα.  Η παραίτηση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο του ΠΑΟ και αυτή του Τιμούρ Κετσπάγια από αυτόν της ΑΕΚ. Oι δύο παραιτήσεις έχουν αρκετά κοινά , τα οποία θα επισημανθούν καθώς και το πώς θα προσπαθήσουν οι ομάδες στην συνέχεια.

Και για τους 2 προπονητές , το γυαλί ράγισε μετά από βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο . Η ΑΕΚ , πήγε με ψυχολογία ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα αλλά ηττήθηκε με κάτω τα χέρια , ενώ ο ΠΑΟ παρά τις απουσίες που είχε δεν περίμενε κανείς να έχει τόσο κακή απόδοση.

Επιπλέον , παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν στην αρχή της σεζόν  , υπήρχε γκρίνια στις τάξεις των φιλάθλων τους , στον μεν ΠΑΟ , για τον τραυματισμό του Τζέιμς και την κακή απόδοση στο ματς με την Ζαλγκίρις ενώ στη δε ΑΕΚ , για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την μη θελκτική απόδοση παρά το ποιοτικό ρόστερ .

Η  ΑΕΚ φαίνεται ότι βρήκε τον αντικαταστάτη του Κετσπάγια στο πρόσωπο του Ζοσέ Μοράις , επί χρόνια βοηθού του Μουρίνιο . Μια επιλογή που ενέχει ρίσκο , καθώς πρόκειται για έναν άπειρο προπονητή χωρίς γνώση της ελληνικής πραγματικότητας .

Όμως η αλλαγή προπονητή , πάντα φέρνει και κάποια θετικά . Το σημαντικότερο είναι η αλλαγή κλίματος που επιφέρει και την διάθεση των παικτών να αποδώσουν καλύτερα για να εντυπωσιάσουν το νέο τους προπονητή και να κερδίσουν μια θέση στην εντεκάδα.

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα η ΑΕΚ είναι μόλις στο -2 από την κορυφή , φυσικά είναι και στην διεκδίκηση του Κυπέλλου και ελπίζει για ένα νέο ξεκίνημα με τον Μοράις στον πάγκο.

Για τον Παναθηναϊκό , τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Μετά την βαριά ήττα στο ΣΕΦ , ο Αργύρης Πεδουλάκης αποπέμφθηκε και πλέον ψάχνουν για την διάδοχη κατάσταση . Στο αρνητικό κλίμα που υπήρχε από τον τραυματισμό του Τζέιμς και την ήττα της Δευτέρας προστέθηκε και αυτό για να βαρύνει και άλλο το κλίμα.

Ακούγονται ήδη ονόματα , όπως του Παναγιώτη Γιαννάκη , του Τσάβι Πασκουάλ αλλά και του Πίνι Γκέρσον για τον οποίο πρόσφατα , ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια.

Στον ΠΑΟ , οφείλουν να βρουν το συντομότερο δυνατό τον επόμενο προπονητή καθώς η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη με απαρχή τον αγώνα στην Μόσχα .

Η σεζόν προβλέπεται μακριά και απαιτητική , δεν έχει χαθεί φυσικά ακόμα κανένας στόχος , ποιότητα στο ρόστερ υπάρχει και θα προστεθεί κι άλλη , με την μεταγραφή του γκαρντ που θα έρθει , την σταδιακή επιστροφή του Τζέιμς και το δέσιμο  της ομάδας μετά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν.

Αυτό που χρειάζεται είναι , σωστή επιλογή σε γκαρντ και φυσικά σε προπονητή , ψυχραιμία και καλό κλίμα στα αποδυτήρια . Αυτό πέρα από την διοίκηση και το προπονητικό τιμ είναι και στα χέρια των 2 αρχηγών Φώτση και Καλάθη που πρέπει να φτιάξουν το κλίμα μεταξύ των παικτών.

Οι δύο Κυπελλούχοι , σε ποδόσφαιρο και Μπάσκετ , βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι , σε ένα πολύ αρχικό στάδιο της σεζόν . Χρειάζεται ψυχραιμία , σωστές επιλογές και κάποιες νίκες ψυχολογίας για να ξαναμπούν στον σωστό δρόμο για τον στόχο τους που είναι ο ίδιος : να εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό από την θέση του Πρωταθλητή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση