HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Kλειδώνουν» οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών – Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις

«Kλειδώνουν» οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών – Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διοικητικές αλλαγές των πιστωτικών ιδρυμάτων με τις διαβουλεύσεις να είναι πυρετώδεις μιας και, παράλληλα, προωθούνται και τα θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ενδεικτικό των ζυμώσεων που γίνονται είναι και η έντονη φημολογία που διακινείται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ηνία των συστημικών τραπεζών και γενικότερα για τις αλλαγές στην διοικητική πυραμίδα. Ήδη με παρέμβαση του στο twitter ο Πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά σενάρια που τον ήθελαν να μετακινείται στη διοίκηση άλλης συστημικής τραπεζας.

Ο Πρόεδρος της Eurobank έγραψε: «Συγκεκριμένοι κύκλοι διακινούν σκόπιμα αβάσιμες φήμες τις τελευταίες ημέρες για μετακίνηση μου από την Eurobank. Θα τους απογοητεύσω».

Σε κάθε περίπτωση θέμα ημερών είναι οι αλλαγές στις τράπεζες. Τις προσεχείς ημέρες ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς. Με τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο να ανακοινώνονται μαζί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο SSM έχει δώσει την έγκρισή του για το πρόσωπο του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, ο οποίος προτείνεται για τη θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του υπουργού Οικονομικών έχει αποσταλεί και η πρόταση της Επιτροπής Επιλογής του ΤΧΣ για τις θέσεις του διευθύνοντος και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Οι δύο αυτές θέσεις πρέπει να καλυφθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς σήμερα λήγει η τρίμηνη προθεσμία για την εκλογή νέας διοίκησης, μετά την παραίτηση της προηγούμενης που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου. Κοντά βρίσκονται οι εξελίξεις και σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση