HomeΚΟΣΜΟΣΠόλεμος σε φυλακή στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 25 νεκροί

Πόλεμος σε φυλακή στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 25 νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόλεμος μεταξύ συμμοριών ξέσπασε σε φυλακή στη Βραζιλία, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα, ενώ τουλάχιστον 100 άτομα κρατήθηκαν ως όμηροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη μεγάλη χώρα της αμερικανικής ηπείρου, η εξέγερση ξεκίνησε μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών εντός του σωφρονιστηρίου Enio dos Santos Pinheiro στο Πόρτο Βέλο, οι οποίες μάχονται για τον έλεγχο του ιδρύματος. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στον ιατρικό τομέα και σύντομα επεκτάθηκαν σε όλους τους χώρους.

Τουλάχιστον οκτώ κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε εντός των εγκαταστάσεων, ενώ συνολικά έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 25 νεκροί.

Οι οικογένειες των κρατούμενων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο της φυλακής και ζητούν απεγνωσμένα από τις κρατικές αρχές να τους ενημερώσουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Κατά την ανακοίνωση των ονομάτων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σημειώθηκαν σκηνές πανικού, γεγονός που οδήγησε στην επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε την πρόσβαση προς το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Όπως έγινε γνωστό, οι συμμορίες κράτησαν τουλάχιστον 100 άτομα σε κατάσταση ομηρίας, προκειμένου να διαπραγματευτούν με τη διοίκηση του ιδρύματος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση