HomeΚΟΣΜΟΣΠάνω από 10 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη

Πάνω από 10 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε σήμερα ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου ασφαλείας νότια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας 25, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής σιιτών παραστρατιωτικών μαχητών από το σημείο ελέγχου στη Γιουσουφίγια, 15 χλμ. νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, δήλωσαν οι πηγές.

Προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αστυνομικών και των στρατιωτών που στελέχωναν τη θέση, καθώς και σε σιίτες μαχητές και αμάχους, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η επίθεση σημειώνεται καθώς οι ιρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα επίθεση εναντίον της Μοσούλης, της τελευταίας πόλης που παραμένει υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση ενέτεινε τις βομβιστικές επιθέσεις σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση φέτος, καθώς χάνει έδαφος από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, και από σιίτες παραστρατιωτικούς.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση με φορτηγό τον Ιούλιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 324 ανθρώπων στην περιοχή Καράντα της Βαγδάτης – η πιο φονική επίθεση που σημειώθηκε σε μια μεμονωμένη περιοχή του Ιράκ μετά την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή που ανέτρεψε τον Σαντάμ Χουσέιν το 2003.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση