HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίκοσι νέα ακίνητα την ημέρα για πλειστηριασμό

Είκοσι νέα ακίνητα την ημέρα για πλειστηριασμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είκοσι νέοι πλειστηριασμοί ανακοινώνονται κάθε μέρα στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία φτάνοντας στους 5.000 τον χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινή ότι ενώ στις αρχές της εβδομάδας η ιστοσελίδα φιλοξενούσε περίπου 600 πλειστηριασμούς, στα τέλη της ο αριθμός αυτός έφτασε στους 700.

Ο ρυθμός αυτός, ύστερα από οκτώ χρόνια οριζόντιου παγώματος αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι τράπεζες εντάσσουν συνεχώς νέα από το στοκ των ακινήτων που έχουν κατηγοριοποιήσει ως έτοιμα προς πλειστηριασμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις ίδιες τις τράπεζες κάθε χρόνο θα βγαίνουν στο σφυρί περί τα 5.000 ακίνητα και παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν θα απειληθούν τα φτωχά νοικοκυριά με πρώτη κατοικία χαμηλής αντικειμενικής αξίας, οι αστοχίες δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Οπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, από τα σχετικά στοιχεπια προκύπτει ότι για τα δύο τρίτα των πλειστηριασμών που δημοσιεύονται, επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες για οφειλές κάθε προέλευσης- καταναλωτικό, στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο- που μάλιστα ξεκινούν αό τις 20.000 ευρώ και φτάνουν και τις 80.000 ευρώ.

Οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για πρώτες κατοικίες και ότι πίσω από τις περιπτώσεις των μικρών οφειλών βρίσκονται πολλαπλάσια χρέη που προέρχονται όχι από μια πηγή υπερχρέωσης, δηλαδή ένα στεγαστικό ή ένα καταναλωτικό δάνειο.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση