Τα παιδιά μαθαίνουν για τη διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πρωτοπόρο σε ζητήματα μετάδοσης πολιτιστικών και ιστορικών γνώσεων σε μικρές ηλικίες, έχοντας και την υποστήριξη της Ε.Ι Παπαδόπουλος ΑΕ, δημιούργησε μία νέα μουσειοσκευή με θέμα «Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα», βάζοντας ως στόχο να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού, για να διδάξει στους μαθητές τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων, καθώς και τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής.
Οι μουσειοσκευές είναι βαλίτσες που έχει δημιουργήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για να ταξιδεύουν στα σχολεία. Σχεδιάστηκαν για να φέρουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς πιο κοντά στον κόσμο του Μουσείου, και απευθύνονται κυρίως στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Κάθε μουσειοσκευή έχει ένα διαφορετικό θέμα και περιέχει αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό, εικόνες σε ηλεκτρονική μορφή, βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δανειστούν τη μουσειοσκευή από το Μουσείο και να τη χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό υλικό στα μαθήματα της Ιστορίας, της Γλώσσας ή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διδάσκοντας στους μαθητές τις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων, αλλά και προετοιμάζοντάς τους για μία επερχόμενη επίσκεψη, είτε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, είτε σε κάποιο άλλο μουσείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, όπου βρίσκονται σχετικά εκθέματα.
Μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις και επιμορφωτικά παιχνίδια, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την σημασία της ισορροπημένης διατροφής, έρχονται σε επαφή με τα δεδομένα των αρχαίων χρόνων, και ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν μία σωστή δίαιτα, που στα αρχαία σήμαινε τρόπος ζωής. Έτσι, οι μαθητές θα εισέλθουν με τρόπο διασκεδαστικό στο θέμα και θα ενστερνιστούν καλύτερες στάσεις ζωής.
Όλα αυτά θα επιτευχθούν χάρη στις μουσειοσκευές, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για να έρθουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι εκπαιδευτικοί πιο κοντά στον κόσμο του μουσείου, και μέσα από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, εικόνες σε ηλεκτρονική μορφή, βιβλία και ηλεκτρονικά παιχνίδια, να γίνει το μάθημα απόλαυση.
Info
Για τον δανεισμό των μουσειοσκευών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τηλέφωνο: 210 723 9438
protothema.gr