HomeΚΡΗΤΗΑπολογείται ο… Σύρος «τρομοκράτης» – Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Απολογείται ο… Σύρος «τρομοκράτης» – Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Χανίων βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι ο 51χρονος Σύρος που συνελήφθη σε περιοχή του δήμου Αποκορώνου από τις διωκτικές αρχές του τόπου κατηγορούμενος για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές πράξεις».

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, σε βάρος του 51χρονου Σύρου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές κατηγορούμενος για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής  Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» ο Σύρος μιλάει πολύ καλά ελληνικά ενώ – όπως ανέφερε ενώπιον του εισαγγελέα – τον τελευταίο καιρό εργαζόταν στην περιοχή του Καβρού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 51χρονος δεν έχει άμεση σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο. Ωστόσο είναι ένα πρόσωπο που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το έλεγχο που έκαναν οι αρχές στο σπίτι που διατηρούσε ο 51χρονος στον Αποκόρωνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι κ.α.) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο 51χρονος αναμένεται να εκδοθεί στις αρμόδιες Βελγικές αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση