HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται στην Κρήτη το «οψιμοκαλόκαιρο» – Πότε περιμένουν μεταβολή του καιρού οι μετεωρολόγοι

Συνεχίζεται στην Κρήτη το «οψιμοκαλόκαιρο» – Πότε περιμένουν μεταβολή του καιρού οι μετεωρολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη θάλασσα και να απολαμβάνουν τα μπάνια τους θα έχουν οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την μεσοπρόθεσμη πρόγνωση της ΕΜΥ, το «οψιμοκαλόκαιρο» θα συνεχιστεί για τέσσερις ημέρες ακόμη, με τις θερμοκρασίες να φλερτάρουν με τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη όμως, σταδιακά, αναμένεται μεταβολή του καιρού, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και αξιοσημείωτη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Παρασκευή οι μετεωρολόγοι αναμένουν γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει και θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας,  και οι άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ που θα πνέουν στα πελάγη.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν και στην περιοχή της Κρήτης εντάσεως έως και 7 μποφόρ, θα ρίξουν τη θερμοκρασία. Η πτώση αυτή θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τετάρτη, οπότε και αναμένονται επίσης βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Εκτιμάται πως από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, το φθινόπωρο θα εδραιώσει πλέον την παρουσία του και στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση