HomeΚΟΣΜΟΣΦερνάντεθ κατά Ιγκλέσιας: Καϊάφας της ισπανικής πολιτικής

Φερνάντεθ κατά Ιγκλέσιας: Καϊάφας της ισπανικής πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ψάχνει να βρει σκουπίδια» από τους Σοσιαλιστές, «ψεύδεται», είναι «υποκριτής» και «ολοκληρωτιστής Φαρισαίος», τόνισε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χαβιέρ Φερνάντεθ αναφερόμενος στον Ιγκλέσιας.

Αφορμή για τις ύβρεις και τα καυστικά σχόλια στάθηκε η απόφαση του ηγέτη των Podemos να μη παρευρεθεί την Τετάρτη στη στρατιωτική παρέλαση της εθνικής εορτής για την ανακάλυψη της Αμερικής.

Παράλληλα χαρακτήρισε το Podemos κόμμα λαϊκιστών, του οποίου ορισμένα στελέχη του «έχουν μετατραπεί σε Σαβοναρόλες της τσέπης, που βγαίνουν κάθε πρωί με τη σακούλα των σκουπιδιών στο χέρι ψάχνοντας τη ζωή του κάθε σοσιαλιστή για να τη βάλουν σε έναν σκουπιδότοπο». «Ο ευγενής Ιγκλέσιας είναι ο Καϊάφας της ισπανικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο σοσιαλιστής Φερνάντεθ.

Υπενθυμίζεται πως ο βασιλιάς Φελίπε θα πραγματοποιήσει διερευνητικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στις 24 και 25 Οκτωβρίου προκειμένου να δει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό δεξιάς κυβέρνησης με την αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν από τις 31 Οκτωβρίου, οπότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν νέες εκλογές έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δεξιά πρόεδρο της βουλής Παστόρ ο Ραχόι θα μπορούσε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στις 26 Οκτωβρίου, στις 27 να πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία και στις 29 η δεύτερη ψηφοφορία δεδομένου ότι χρειάζεται την αποχή μόνο 11 σοσιαλιστών βουλευτών για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φερνάντεθ θα διαπραγματευτεί με τον βασιλιά Φελίπε και τον Ραχόι την αποχή του κόμματός του, το οποίο αντιμετωπίζει μια πραγματική εξέγερση μεγάλου μέρους της βάσης του εναντίον της στήριξης μιας δεξιάς κυβέρνησης.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση