HomeΥΓΕΙΑΚΕΕΛΠΝΟ: Στη «δίνη του κυκλώνα» οι εργαζόμενοι λόγω ελλείμματος διοίκησης του Κέντρου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στη «δίνη του κυκλώνα» οι εργαζόμενοι λόγω ελλείμματος διοίκησης του Κέντρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στη δίνη του κυκλώνα» θεωρούν πως βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθώς το έλλειμμα της διοίκησης του Κέντρου προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις εργασιακές συνθήκες τους και στη μισθοδοσία τους.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου για την αποπομπή του τον περασμένο Απρίλιο από την ηγεσία του υπουργού Υγείας, ανακοινώθηκε πως ο κ. Γιαννόπουλος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του – η οποία κατά το υπουργείο Υγείας οδήγησε και στην απομάκρυνσή του.

Από την περασμένη εβδομάδα που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ ο διάδοχος του κ. Γιαννόπουλου, ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ δεν βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου ενώ από την Τρίτη εγκαταστάθηκε εκεί και πάλι ο κ. Γιαννόπουλος. Μάλιστα, συγκάλεσε σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την εξουσιοδότηση υπογραφής για τη διευθέτηση διαφόρων οικονομικών υποχρεώσεων του Κέντρου, μεταξύ των οποίων και η υπογραφή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Ωστόσο, το ΔΣ δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Ειδικότερα, από τα 9 μέλη του ΔΣ στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνο 4, δηλαδή ο κ. Γιαννόπουλος, τα δύο μέλη του ΔΣ που είχαν εκδιωχθεί μαζί του και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επιρρίπτει ακέραια την ευθύνη στα μέλη του ΔΣ που απείχαν από τη διαδικασία, τονίζοντας ότι με δική τους υπαιτιότητα διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του φορέα.

Από την πλευρά του, και το Σωματείο Εργαζομένων καλεί «την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε 600 εργαζόμενους και σε έναν Οργανισμό που επί 25 συναπτά έτη προσφέρει αδιάλειπτα υπηρεσίες στο χώρο της Δημόσιας Υγείας».

Επίσης, το Σωματείο αναφέρει πως θα αποταθεί στη Δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του φορέα, ξεκινώντας από τη διερεύνηση της απόκρυψης στοιχείων από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών επί Ρόζενμπεργκ , αναφορικά με τις πρόσφατες προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση