HomeΚΟΣΜΟΣΜέρκελ και Ολάντ κάλεσαν τον Πούτιν να συμφωνήσει στην εκεχειρία για τη Συρία

Μέρκελ και Ολάντ κάλεσαν τον Πούτιν να συμφωνήσει στην εκεχειρία για τη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσαν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να εργαστεί υπέρ της εφαρμογής εκεχειρίας στη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάσκεψης, σύμφωνα με το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού κράτους που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος «εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία» μιας συνδιάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στην ουκρανική κρίση «προκειμένου να υπενθυμίσει την θέση του για τη Συρία στον πρόεδρο Πούτιν (επισημαίνοντας) πόσο απόλυτα επείγον είναι να εφαρμοστεί μια εκεχειρία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Την θέση του στήριξε ξεκάθαρα η καγκελάριος» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τριών ηγετών και τόνισε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διατύπωσε την ελπίδα ότι θα υπάρξει επιτυχημένη έκβαση στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας και των ΗΠΑ… που έχει προγραμματιστεί για την 15η Οκτωβρίου στη Λοζάνη θα αποδώσει καρπούς από την άποψη ότι θα υπάρξει πραγματική βοήθεια για την επίτευξη μια λύσης στη συριακή κρίση» σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες εντάθηκαν σήμερα με στόχο την εύρεση μιας λύσης στη συριακή κρίση, την ώρα που το Χαλέπι σφυροκοπείται ανηλεώς από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ με την στήριξη των Ρώσων συμμάχων του.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μια διεθνής σύνοδος το Σάββατο στη Λωζάνη για τη Συρία όπου θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής της ρωσικής και αμερικανικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι όπως και υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες της περιοχής.

Μια νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λονδίνο, επίσης με τη συμμετοχή του Τζον Κέρι, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση