HomeΚΡΗΤΗΛΑΕ: Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί φτωχών νοικοκυριών

ΛΑΕ: Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί φτωχών νοικοκυριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων στρωμάτων ζητά με ανακοίνωση της η ΛΑΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή και τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, συνεχίζει ανάλγητα ή επιτρέπει να εξελιχθούν ανενόχλητα και αυτήν την Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας, βάρβαροι πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών νοικοκυριών ή επαγγελματικών στρωμάτων που έχουν καταστραφεί από τις μνημονιακές πολιτικές και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά φουσκωμένα χρέη τους.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της χώρας και φυσικά κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς αλλά και την παράδοση των δανείων στα κερδοσκοπικά fund, πνίγεται και βουλιάζει ακόμα περισσότερο η ελληνική οικονομία, φτωχοποιείται δε και εξαθλιώνεται η κοινωνία.

Εδώ που έχουμε φτάσει το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους μόνο με μια γενναία “σεισάχθεια” (διαγραφή) χρεών για τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας μας μπορεί να αντιμετωπισθεί, πράγμα που για να εφαρμοστεί απαιτεί την ακύρωση των μνημονίων, την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και την εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια κοινωνικής δικαιοσύνης, ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί τους πολίτες και πρώτα απ’ όλα τους νέους και τις νέες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα και αυτή την Τετάρτη το μεσημέρι με την μαζική αγωνιστική παρουσία τους στο ειρηνοδικεία (4 μ.μ.) για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σπιτιών σε φτωχά νοικοκυριά και κατεστραμμένα μικρομεσαία στρώματα.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης με  ψεύδη για τους πλειστηριασμούς και συκοφαντίες εναντία στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και η εντολή για άρση των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας από τις εφορίες, όταν η συντριπτική πλειοψηφία τους γίνεται από τις τράπεζες, δεν πρόκειται να περάσουν

Το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, μπορεί να το πέταξε ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ στον κάλαθο των αχρήστων, παραμένει, όμως, πάντα επίκαιρο, ανθρώπινο και ελπιδοφόρο”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση