HomeΣΠΟΡOι ομάδες που ξεχώρισαν στα προκριματικά του Μουντιάλ αυτήν την εβδομάδα.

Oι ομάδες που ξεχώρισαν στα προκριματικά του Μουντιάλ αυτήν την εβδομάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το πενταήμερο 7-11/10 , διεξήχθησαν η δεύτερη και η Τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ για την Ευρωπαϊκή ζώνη. Ήδη σιγά σιγά , άρχισαν να διαμορφώνονται οι ισορροπίες στους ομίλους και μαζί θα δούμε τις ομάδες που εντυπωσιάζουν ως τώρα και ιδιαίτερα στις 2 αυτές αγωνιστικές ,

Ελλάδα : Φυσικά αρχίζω με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πέτυχε δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0 ) με Κύπρο εντός και Εσθονία εκτός βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης . Ο Μίκαελ Σκίμπε φαίνεται ότι πάει να ξανακάνει ομάδα την Εθνική μας , που δεν επηρεάστηκε στο Ταλίν ούτε από τους τραυματισμούς των Παπασταθόπουλου και Τοροσίδη στο πρώτο 20λεπτο, φτάνοντας σε μια νίκη που θυμίζει εποχές Σάντος. Πλέον το ματς με την Βοσνία στην Αθήνα τον Νοέμβριο μοιάζει κομβικής σημασίας  καθώς με νίκη , η πρόκριση θα έρθει πιο κοντά .

Βέλγιο :  Το φαβορί του ομίλου μας , ξεκίνησε με σπασμένα φρένα αυτήν την προκριματική φάση , κάτι που έδειξε και στα παιχνίδια αυτής της βδομάδας. Κέρδισε με 4-0 την Βοσνία και 6-0 στο Γιβραλτάρ , παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης , καθώς δεν έχασε βαθμούς και πέτυχε και αρκετά γκολ κάτι που θα βοηθήσει σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Η ομάδα του Μαρτίνεζ με 2 νίκες στην έδρα της με Εσθονία και Ελλάδα ( κάτι που απευχόμαστε ) στις 2 επόμενες αγωνιστικές γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση .

Σουηδία : Από τον πρώτο όμιλο επιλέγω την ομάδα του Μπεργκ αντί για τους Γάλλους και τους Ολλανδούς καθώς έχει υποσκελίσει τους Οράνιε και ισοβαθμεί με τους Τρικολόρ σε έναν όμιλο που είναι το τρίτο φαβορί. Οι Σουηδοί πήραν μια επαγγελματική νίκη στο Λουξεμβούργο με 1-0 και κέρδισαν με το επιβλητικό 3-0 την Βουλγαρία . Σε έναν όμιλο με Ολλανδία και Γαλλία κάθε νίκη είναι σημαντική καθώς θα τους φέρει πιο κοντά στον στόχο τους , στο να κάνουν την έκπληξη και να μπουν σε θέση πρόκρισης.

 

Πορτογαλία : Οι Πρωταθλητές Ευρώπης , μετά την ήττα-σοκ από την Ελβετία στην πρεμιέρα , έβγαλε δύο φορές εξάσφαιρο κόντρα στην Ανδόρα και τα Νησιά Φερόε , δείχνοντας ότι είναι εδώ . Σίγουρα οι αντίπαλοι της ομάδας του Σάντος δεν ήταν και οι δυνατότεροι όμως έπρεπε να πάρει αυτές τις νίκες και το έδειξε . Τώρα θα είναι στο κυνήγι της Ελβετίας για την απευθείας πρόκριση , την οποία θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει γιατί και αυτή έδειξε σταθερότητα κάνοντας το 3 στα 3.

 

Σερβία :   Οι Σέρβοι , σε έναν όμιλο αρκετά ισορροπημένο , με φαβορί τους Ουαλούς , ως τώρα είναι η ευχάριστη έκπληξη καθώς φιγουράρουν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς . Στις 2 αυτές αγωνιστικές  κέρδισαν 3-0 στην Μολδαβία και 3-2 την Αυστρία και έδειξαν ότι μετά από χρόνια θα μπορέσουν να διεκδικήσουν πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση. Με καλό αποτέλεσμα στην Ουαλία κόντρα στο φαβορί και στην Γεωργία θα γίνουν το φαβορί αυτοί για πρόκριση.

 

Ιρλανδία :  Στον 4ο όμιλο , και η Ιρλανδία εντυπωσιάζει και είναι ευχάριστη έκπληξη καθώς εκμεταλλεύτηκε όπως και η Σερβία την ισοπαλία της Ουαλίας με την Γεωργία και είναι ισόβαθμοι με τους Πλάβι με 7 βαθμούς.  Οι Ιρλανδοί κέρδισαν 1-0 την Γεωργία και 1-3 στην Μολδαβία και δείχνουν ότι η πορεία τους στα προκριματικά και την τελική φάση του Euro δεν είναι φωτοβολίδα.

 

Αλβανία :  Ούτε Ισπανία , ούτε Ιταλία. Σε ένα γκρουπ με τα δύο αυτά μεγαθήρια , η Αλβανία είναι η ομάδα που εντυπωσιάζει καθώς και αυτή έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το Euro . Οι Αλβανοί κέρδισαν 2-0 στο Λιχτενστάιν ενώ ηττήθηκαν φυσιολογικά 2-0 από τους Ισπανούς . Έδειξαν ότι θα σταθούν αξιοπρεπώς σε ένα όμιλο που έχει 2 ξεκάθαρα φαβορί και ότι πλέον είναι μια υπολογίσιμη μικρομεσαία δύναμη .

 

Ισλανδία : Οι Βίκινγκς συνεχίζουν και αυτοί από το καλοκαίρι και πάνε δυναμικά για πρόκριση σε δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Οι Ισλανδοί κέρδισαν 3-2 την Φινλανδία  και 2-0 την Τουρκία στην έδρα τους , δείχνοντας ότι σε ένα όμιλο με φαβορί την Κροατία , μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Μουντιάλ.

 

Μαυροβούνιο :  Οι Βαλκάνιοι πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη αυτών των ημερών κερδίζοντας με 1-0 μέσα στην Δανία . Σε συνδυασμό με την νίκη με 5-0 επί του Καζακστάν φιγουράρει στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου  με 7 βαθμούς και το όνειρο μιας πρόκρισης σε Μουντιάλ μοιάζει πιο ζωντανό από ποτέ. Τα δύο επόμενα παιχνίδια σε Αρμενία και εντός με Πολωνία θα κρίνουν πολλά για μια ομάδα που πάει να γίνει μεγάλη έκπληξη.

 

Αζερμπαϊτζάν :  Οι Αζέροι έχουν 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια και έχουν πραγματοποιήσει το καλύτερο τους ξεκίνημα σε προκριματική φάση. Πέτυχαν 2 σπουδαία αποτελέσματα αυτές τις μέρες , νίκη επί της Νορβηγίας εντός και ισοπαλία μέσα στην Τσεχία. Έτσι έχουν δικαίωμα να ελπίζουν στην κατάληψη της 2ης θέσης γιατί μάλλον η Γερμανία έχει ήδη κλείσει την πρώτη.

Αυτές οι ομάδες ξεχώρισαν στην δεύτερη και την Τρίτη αγωνιστική , είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά το πρώτο δείγμα ήταν πολύ ενθαρρυντικό για αυτές και θα θέλουν να συνεχίσουν έτσι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση