HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜυστική συνάντηση των θεσμών στην Ουάσινγκτον για την Ελλάδα

Μυστική συνάντηση των θεσμών στην Ουάσινγκτον για την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πολιτικό αδιέξοδο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος κάνει λόγο το πρακτορείο ΜΝΙ, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

Οι επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον και συζήτησαν για την Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Αυτό έγινε το Σάββατο στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, όπου οι κκ Ποουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, Μάρκο Μπούτι από την Κομισιόν και Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM συναντήθηκαν και συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια για την Ελλάδα, το χρέος, την δεύτερη αξιολόγηση και τον ρόλο του ΔΝΤ.

Το γερμανικό πρακτορείο χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικό το σχέδιο για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο 2016 ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ΜΝΙ επικαλούμενο πηγές, δεν υπάρχει πλέον η ίδια διάθεση από μέρους της ΕΕ να κρατήσει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ, καθώς, όπως λέει, η επιθυμία «αποδυναμώνεται».

Αντίθετα μηνύματα από Σόιμπλε

Κόντρα στο πολιτικό αδιέξοδο και τις μυστικές συναντήσεις, ο Σόιμπλε δείχνει καθόλα αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ όχι μόνο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά θα καταβάλει τη δόση που του αναλογεί μέσα στο 2016.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο Σόιμπλε σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση