HomeΚΟΣΜΟΣΔιπλωματικό επεισόδιο Παρισίων-Μόσχας: Αναβάλλεται η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία

Διπλωματικό επεισόδιο Παρισίων-Μόσχας: Αναβάλλεται η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι το Ελιζέ κάνει λόγο για αναβλή, το Reuters υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας στη Γγαλλία ακυρώθηκε.

Το περασμένο Σάββατο, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την αμφιβολία για το αν θα πρέπει να δεχτεί στο Ελιζέ τον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιτίας των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Χαλέπι, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας , Ζαν Μaρκ Ερό , προειδοποίησε χτες ότι, ο Φρανσουά Ολάντ θα πει «αλήθειες» στον Ρώσο ομόλογό του, αν αποφασίσει να τον δεχτεί στις 19 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν εγκλήματα πολέμου στη Συρία, είναι προφανές» επανέλαβε ο Ερό. Ωστόσο, ο ίδιος είχε τονίσει ότι, η Ρωσία είναι «μια χώρα εταίρος, κι όχι αντίπαλο».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία άσκησε βέτο στο γαλλικό ψήφισμα του ΟΗΕ για παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει μία νέα Ρωσοορθόδοξη Εκκλησία και να επισκεφθεί μία ρωσική έκθεση τέχνης στη γαλλική πρωτεύουσα.Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο γαλλικό TF1′ s Quotidien ότι θα ξανασκεφτεί την πρότασή του να υποδεχτεί τον Πούτιν στο Ελιζέ.

Υπήρξαν επαφές μεταξύ του Κρεμλίνου και του Ελιζέ σήμερα το πρωί προσφέροντας μία επίσκεψη εργασίας για το θέμα της Συρίας, αποκλείοντας όμως όλες τις άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις οποίες ο Ολάντ θα μπορούσε να λάβει μέρος. Σε απάντηση της πρότασης , η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέλει να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση