HomeΚΡΗΤΗΟ Δ. Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαική Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Ο Δ. Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαική Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων ως «Πόλη 12 Αστέρων» συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.), διοργανώνοντας από αύριο Τετάρτη και μέχρι τις 18 Οκτωβρίου μία σειρά δράσεων, που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα της “Ε.Ε.Τ.Δ. 2016”, «Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες: σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση».

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, Βαρβάρα Περράκη,

IMG_6753 1

“Σε μια εποχή ανακατατάξεων, αναθεωρήσεων, ραγδαίων αλλαγών και ιδιαίτερα σε μια Ευρώπη, που φαίνεται τόσο πολυπληθής, πολυσύνθετη και πολυπολιτισμική πλέον με την παγκοσμιοποίηση και τη μετανάστευση, είναι αναγκαίο να μην οδηγηθούμε σε περιπέτειες, που η ανθρωπότητα δεν ξεπέρασε ποτέ.

Χρειάζεται αμοιβαίος σεβασμός στη διαφορετικότητα, πολιτιστική πολυμορφία και ανεκτικές κοινωνίες από υπεύθυνους φορείς, καταργώντας στερεοτυπικές αντιλήψεις”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Περράκη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να βελτιώσουμε την αντίληψη μας για τη δημοκρατία.

roma 1

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων επικεντρώνονται στις νεαρές ηλικίες, όπου υπάρχει “πρόσφορο έδαφος” για την καλλιέργεια των εννοιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

sinavlia 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση